Ga naar hoofdinhoud

Vingino toch terug bij Tommie Visser

Vandaag maakte Valentijn van Weering bekend dat hij Vingino teurg onder het zadel brengt bij zijn vorige ruiter Tommie Visser. De strijd die Tommie Visser en Margriet van Beelen voerden om hun toppaard Vingino (v.Polansky) is net pas te einde. Valentijn van Weering wilde het Grand Prix-paard, waarmee Visser in het Olympische kader zat, kopen en had al een bedrag aanbetaald. Beelen besloot op het laatste moment af te zien van verkoop omdat deze enkel op een mondelinge overeenkomst was gebaseerd. Van Weering nam vervolgens een advocaat in de hand om de verkoop toch door te laten gaan, hij uitte daarbij de intentie zelf de nieuwe ruiter te worden van Vingino. Weering heeft zich nu bedacht en laat Visser weer in het zadel plaats nemen van Vingino. 

Reactie Valentijn van Weering:

“Het is allemaal anders gelopen dan ik vooraf had bedacht. Doordat ik in een rechtszaak verwikkeld ben geraakt, ben ik anders over Vingino gaan denken. Als die rechtszaak er niet was geweest was het volledig anders gelopen en had ik hem zeker voor mezelf gehouden omdat ik dan niet te weten was gekomen wat ik nu weet.

Mijn liefde voor en klik met Vingino is heel groot en ik zou dolgraag met hem willen gaan werken en starten. Maar ik moet toegeven dat ik tijdens de voorbereiding van het kort geding al met een gedachte heb lopen spelen. Ik heb besloten om na de keuring Vingino af te zetten bij Tommie Visser. Waarschijnlijk is het moment dat ik Tommie herenigde met zijn verloren gewaande vriend een van de meest bijzondere momenten van mijn leven geweest. De emotie die ik toen zag liet me voelen dat dit het beste besluit is wat ik ooit gemaakt heb.

Ik weet zeker dat ik een gouden tijd met Vingino zou hebben gehad. Ik ben echt weg van hem en van het gevoel wat hij geeft als je erop zit! Ook al kan dat zo heftig zijn dat het maar de vraag is of ik hem in de ring volledig in de hand had kunnen houden. In de weken voor de geplande zitting had ik natuurlijk contact met Tommie over de zaak en merkte ik hoe diep zijn gevoel voor dit paard is. Ik was dan ook zeer geroerd dat hij mij oprecht feliciteerde met mijn nieuwe aanwinst. Alleen iemand met veel karakter kan zoiets doen.

Ik zou zeker 2 jaar bezig zijn geweest om een combinatie met Vingino te worden en Tommie is dit al 4 jaar door hard en intensief samenwerken! Ik besefte dat het zonde zou zijn voor de Nederlandse paardensport als ik deze combinatie geen kans zou geven alleen maar voor mijn eigen plezier. Daarbij betwijfel ik of ik er volledig van had kunnen genieten nu ik van dichtbij heb gezien hoeveel gevoel Tommie voor Vingino heeft.

Ik heb dit denk ik op tijd besloten. Twee weken later had ik dit niet meer gekund omdat ik Vinnie heel graag wilde hebben en het een werelds paard is zoals er maar heel weinig van zijn. Ik heb voor de eerste keuring 2 keer op hem mogen rijden. Dus een band opbouwen en hem leren begrijpen is mij gelukkig nog niet gegeven. Dan had ik het niet meer gekund. De beslissing was nu al moeilijk genoeg.

Ik wilde dit niet eerder naar buiten brengen voordat ik er zeker van was dat Tommie de draad weer op kan pakken met VarioHippiQue’s Vingino. En inmiddels weet ik, dat zit wel goed!”

Reactie Tommie Visser

Tommie Visser reageert emotioneel: “Wow geen woorden die kunnen beschrijven hoe dit voelt!!! Valentijn van weering ONGELOOFLIJK bedankt voor deze 2e kans!”

Voorgeschiedenis

Het getouwtrek rondom Vingino begon in april 2014. Het paard werd na een vechtpartij op stal bij Tommie Visser in beslag genomen door de politie. Op 7 april werd het paard vrijgegeven aan eigenaresse Margriet van Beelen. Zijn ruiter Tommie Visser liet vervolgens beslag leggen op het dier. Sinds augustus wordt het paard door ruiter en coach Laurens van Lieren getraind op Stal Hexagon in het Zeeuwse Schore. Afgelopen maandag stond een kort geding gepland omdat Valentijn van Weering via een mondelinge overeenkomst het paard had gekocht van Margriet van Beelen, zij zag op het laatste moment af van verkoop, waarna Van Weering een kort geding procedure startte. Een uur voor aanvang van het kort geding kwamen ze tot een schikking.

Bron: Facebook / Horses

12 reacties op “Vingino toch terug bij Tommie Visser

 • m. geerts

  als dit niet van te voren is afgesproken ?????

 • Han Coolen

  Voor 3 dagen….” Valentijn van Weering daarentegen kijkt er naar uit om met zijn nieuwe troef aan de slag gaan: “Ik vind het zo’n bijzonder paard. Ik hoop echt met hem de stap naar de Grand Prix te kunnen maken!”

  ————–
  Advies: Loop in een grote boog omdat “zooitje” heen…
  Jankers met krokodillentranen, maar dat wisten we al heeeeel lang.

 • Margriet van Beelen

  Ik wilde Vingino verkopen en alles afsluiten. Ik heb hem aan van Weering verkocht en het staat hem vrij om er mee te doen wat hij wil. Hij mag ook verkopen aan wie hij wil. Dit is voor mij natuurlijk geen verrassing. De manier waarop ze het brengen wel! Er was overal al aangekondigd dat ik volgende week mijn verhaal zou doen. Dat gaat gewoon door en daarna wens ik ze het allerbeste!!

 • Van luijk

  Tommie ontzettend gefeliciteerd met de terugkeer van Vingino! Super dat iemand zoals van Weering Tommie een 2e heel terechte kans geeft!!
  En alle negatieve reacties hierop zijn alleen maar een uiting van jalouzie. Succes Tommie we hopen je snel weer in de ring te zien.

 • peter

  Leuk hoor, een heuse aflevering van GTST in de paardensport.

 • Alvera

  Zou mij niets verbazen als blijkt dat de twee heren al een tijdje een relatie hebben.

 • Silvia van der Horst

  Wat doet het er allemaal toe? Nederland raakt een topcombinatie (Capri Sonne-van Lieren)kwijt en krijgt er dezelfde dag weer één terug. Laten we daar blij om zijn en niet liggen te zeuren!

 • Annemarie

  Een bijzonder verhaal. Van Weering kickt erop dat hij in de pers komt. Gelukkig is het paard bij Visser. Van Weering is een grof rijdende ruiter en zou dit paard verpesten. Hopelijk koopt Visser het paard van Van Weering dan is alles weer klaar.
  Tommie, veel succes voor de toekomst!

 • Nick

  Dit is een vooropgezet plan!! Maar vingino is wel veel beter af bij Tommie dan bij Van Weering.

 • Rynn Loef

  Misschien is dit wel voorgekookt, maar de uitkomst lijkt me voor paard én ruiter de mooist denkbare.
  Chapeau Vincent van Weering!

 • iones

  Ik vind het fantastisch dat Vingino weer terug is bij Tommie en geweldig van Valentijn dat hij dit heeft bewerkstelligd. Wat maakt mij het nou uit of het vooropgezet was of niet. Het resultaat bevalt mij.

 • V Vermeulen

  Lache die dressuur. Jullie hebben er een nieuwe fan bij;p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.