Ga naar hoofdinhoud

Winnende rentree De Miranda in ZZ-Zwaar, Van Brenk wint GP

Pascale de Miranda & Bugatti

Met ruim 67% won Wijnanda van Brenk met Urbanes gisteren in Heiloo de Grand Prix. Ze vond haar proef zelf nog wat rommelig aanvoelen, maar was blij met de progressie die haar Gribaldi-zoon heeft gemaakt in de piaffe. In het ZZ-Zwaar was er een mooie rentree voor Pascale de Miranda. Met ruim 65% won ze de eerste proef, nadat haar paard Bugatti lange tijd uit de running was geweest door een blessure.

Van Brenk en Urbanes rijden inmiddels ruim een jaar Grand Prix, en de scores gaan steeds meer richting de 70%. “We hebben er in de Grand Prix Spécial al eens heel dicht tegenaan gezeten, dus ik wil nu héél graag en keer echt die score halen”, lacht Van Brenk. “Ik was heel blij met de proef van vandaag, vooral omdat de piaffe goed ging. Dat kan nog wel eens moeilijk zijn omdat hij dan te heet wordt. Nu liet hij het goed zien. Voor de rest was onze proef misschien wat rommelig, ik zat er niet helemaal lekker in. Dus het kan zeker nog beter!” aldus de leerling van Sander Marijnissen. Margo Timmermans reed in Heiloo de op dit niveau nog onervaren Dreamcatcher-nakomeling Catch Me naar de tweede plek in de Grand Prix. Denise Hoogzaad won met Apoint de Intermédiaire II.

Wisselende scores

In de lichte tour werden wisselende scores behaald, uiteenlopend van 56% tot 67%. Romy Kat reed de Turbo Magic-nakomeling Always Magic die ze aankocht op de Equine Elite veiling naar de overwinning in de Prix St. Georges met bijna 68%, wat tevens de hoogste score van de dag betekende. Kat scoorde hoge cijfers voor de draftour en de pirouettes. Elisabeth Posmus-Penterman werd tweede met Captain Cooks Aav. In de Intermédiaire I won Daniëlle Keur met de ervaren River’s Modor. Keur heeft deze Rafurstinels-zoon te koop staan. Eva van der Linde werd tweede met Belle Lady Texel.

Door de dolle

“Ik was echt door de dolle heen, Bugatti pakte zo goed aan!” lacht Pascale de Miranda na haar overwinning in het ZZ-Zwaar. Haar Sandro Hit-zoon Bugatti, waarmee ze vorig jaar deel uitmaakte van het A-kader bij de junioren, raakte in december geblesseerd en maakte gisteren in Heiloo een mooie comeback. “Hij liep echt alsof hij nooit was weggeweest. Natuurlijk is 65 procent nog geen wereldscore, maar ik ben er wel heel blij mee. De proef kon nog wat strakker en netter afwerkt, maar in grote lijnen was het gewoon goed”, vertelt de 19-jarige amazone, die zich met Bugatti wil focussen op de selecties voor het NK Dressuur. De Miranda wilde na de blessure rustig weer opbouwen en reed daarom maar één proef. In de tweede proef won Tina de Jong met Alandra DJ, met een score van 65% rond.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant

Klik hier voor alle uitslagen

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook