Ga naar hoofdinhoud

Zweistra pakt Lichte Tour Fót, wereldbekerwinst voor Kittel

Thamar Zweistra met Erina. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nadat ze gisteren al tweede werd in de PSG, reed Thamar Zweistra vandaag naar de winst in de Intermédiair I in het Hongaarse Fót. Met Erina (v. Jazz) kwam ze uit op 71,265%, bijna 2,5 procent meer dan de nummer twee, Elena Sidneva en Sacura (v. San Amour). In de wereldbeker Grand Prix werd de Nederlandse zesde, Patrik Kittel won die rubriek met Delaunay (v. Dr Doolittle).

Kittel reed naar 75%. Tweede werd Jessica von Bredow-Werndl met de vijftienjarige Zaire-E (v. Son de Niro), de derde plaats was voor haar broer Benjamin Werndl, die de Oldenburger hengst Famoso (v. Farewell III) gezadeld had. Thamar Zweistra kwam met Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson) tot 71,543% en de zesde plaats.

Kittel won eerder vandaag ook eerder vandaag ook de Grand Prixproef van het CDI3* met Eddieni (v. Johnson), dankzij 73,152%.

 

Alle uitslagen

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook