Zygrande le Coupied blijft bij Theo Verboort - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Zygrande le Coupied blijft bij Theo Verboort

Na een lange gerechtelijke procedure is de uitslag erg duidelijk. Zygrande le Coupied blijft definitief bij de Nederlandse dressuurruiter Theo Verboort. De zaak sleepte al een hele tijd aan omdat ook de Turkse amazone Ceylan Aminal eigendomsrechten claimde op de twaalfjarige ruin.

Het verhaal gaat als volgt. Avinal kreeg Zygrande le Coupied als zesjarige onder het zadel. Met de ruin werd er onder andere een zevende plaats in de kleine finale op het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden en een tweede plaats in de Subli Cup behaald.

Lange historie

Vervolgens groeide de ruin door naar het hoogste niveau en werd hij uitgebracht op het hoogste niveau. Het juridische steekspel rond Zygrande bereikte een hoogtepunt toen Verboort begin 2015 bewarend beslag liet leggen op de bruine ruin én op een vrachtwagen. De Turkse amazone bleef het paard echter op wedstrijd uitbrengen. Dat zorgde ervoor dat de gerechtsdeurwaarder eraan te pas kwam om beslag te leggen op het paspoort. In een tussenvonnis bepaalde de rechter dat Avinal diende te bewijzen dat zij het paard rechtsgeldig van de toenmalige eigenaar heeft gekocht.

Eindelijk duidelijkheid

De rechtbank van Breda boog zich eergisteren over de zaak en kwam met een duidelijke uitspraak op de proppen. Theo Verboort is en blijft de eigenaar van het paard: ‘De uitspraak is niet moeilijk, het paard is gewoon aan mij toegewezen. Maar ik mag er nog niet teveel over zeggen. Het belangrijkste is dat hij weer thuis komt te staan.’ Zygrande le Coupied staat echter nu nog niet bij hem op stal. ‘Ik verwacht hem binnen nu en enkele dagen. De toekomstplannen moeten we nog even bekijken, maar we gaan vooral eerst genieten dat hij weer thuis is.’  Over het eigenaarschap van de vrachtwagen is geen uitspraak gedaan. ‘Dat staat hier los van.’

Bron: Hoefslag/Paardenkrant-horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook