Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal: ‘Blij dat het zo heeft uitgepakt’

Edward Gal met Glock's Zonik. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het was spannend tot op het laatste moment. Edward Gal moest minimaal 78,542% rijden om Nederland aan een medaille te helpen, en dat deed hij. Toch was de ruiter er van te voren helemaal niet mee bezig. "Niet bewust in ieder geval. Je wilt er toch het beste uithalen en dan zal je goed moeten rijden."

“Zonik reageert nooit op merries, maar ik reed nu met Bella Rose, die van Charlotte en Patrik Kittel in de ring. Ze gingen er één voor één uit en hij was alleen daar maar mee bezig”, vertelt Gal over het losrijden. “Pas de laatste tien minuten kon ik echt gaan rijden en toen dacht ik: ‘het is niet anders’.”

Stukje geluk

Desondanks zette Gal een dijk van een proef neer. “Ik had voor m’n gevoel geen fouten in de proef en dat is een pluspunt. Als je foutloos rijdt, is de score ook gelijk goed. Daarnaast ging het uitstrekken goed. Al met al ben ik blij dat het nog zo heeft uitgepakt. De concentratie bij Zonik miste wat en voor aanvang van de pirouette dacht ik nog: ‘stil zitten, laat hem maar draaien’. Hij deed z’n eigen ding, gelukkig ging dat allemaal goed. Dat kan nu ook, maar het is ook een stukje geluk.”

Onverwachte dingen

Hoewel Gal blij is met het zilver, benadrukt hij – met betrekking op de uitsluiting van Charlotte Dujardin – dat er altijd onverwachte dingen kunnen gebeuren op een kampioenschap.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.