Ga naar hoofdinhoud

Maikel van der Vleuten op zijn sloffen naar de zege

Maikel van der Vleuten, hier met Dana Blue Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het beloofde al een enorm spannende winning round te worden. Niks bleek minder waar. Maikel van der Vleuten reed een prachtig rondje voor 'zijn' Brabantse publiek met de super snelle Dana Blue, die zelfs met een aantal bokjes onderweg nog onklopbaar bleef.

Maikel van der Vleuten startte in de middenmoot in de tweede ronde. Hij en zijn Mr. Blue-dochter verkeren in topvorm. De merrie liet geen tijd liggen op de hindernissen en in de wendingen. De tijd van 30,66 seconden bleek ruimschoots scherp genoeg om alle ruiters van wereldformaat achter zich te laten.

Poging om het tegendeel te bewijzen

Menigmaal in zijn carrière heeft Marcus Ehning al bewezen dat een tijd nog sneller kan. De Duitse ruiter deed ook in de Brabanthallen een knappe poging met de Canturo-dochter Cristy. Het duo zette een rondje neer die uit het boekje leek, maar bleven toch ruim een seconden langzamer dan Maikel van der Vleuten.

Sterk begin

Al vrij in het begin van de tweede ronde nam de Italiaan Emanuele Gaudiano alle risico. Hij nam lange tijd de leiding met Kingston van het Eikenhof (v. Epleaser van het Heike). Uiteindelijk moest de Italiaan alleen Van der Vleuten en Beerbaum voor zich dulden.

Nieuwe troef

Jur Vrieling was al de snelste Nederlander in de eerste ronde. Ook in de tweede ronde kon Vrieling vol vertrouwen op de kwaliteiten van zijn nieuwe troef Driandria, die hij overnam van de Italiaan Piergiorgio Bucci. De merrie liep een strakke ronde, maar bleek toch nog 1,5 seconde te langzaam om de tijd van Van der Vleuten te verslaan.

De top vijf werd compleet door Denis Lynch met Chablis.

Nederlanders in topvorm

Van de negen Nederlanders die aan de start verschenen bleven maar liefst zeven foutloos. De zesde plaats was voor Gerco Schröder, die met zijn  Glock’s Debalia vol risico nam. Hij werd gevolgd door Harrie Smolders met Zinius. Dit duo kreeg een struikeltje in een wending waardoor het ritme wat verdween. Doron Kuipers sloot als derde aan in het rijtje. Hij stuurde de voormalig bij het KWPN-goedgekeurde Freestyle naar een achtste plaats.

Kim Emmen ontving de laatste prijs met Teavanta II C Z. De pas 24-jarige talentvolle amazone blijkt een goede klik te hebben met de Treasure-dochter, die voorheen onder menig topruiter niet haar draai kon vinden.

Marc Houtzager kwam met Sterrehof’s Edinus vrij vroeg in de tweede ronde aan de start. Het duo bleef wel foutloos, maar was niet snel genoeg voor een prijs. Jeroen Dubbeldam nam ook vol risico en zette een goede tijd neer met Roelofsen Horse Trucks Gioia vh Neerenbosch, maar kreeg op de laatste hindernis een balk. Ook Bart Bles kreeg een balk te incasseren in de tweede ronde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook