Ga naar hoofdinhoud

Anky in NOS Rio Live: ‘Reserve moet meereizen’

Anky van Grunsven schoof gisteren aan in Studio Rio in Hilversum. Ze gaf commentaar op de Grand Prix Spécial en de gebeurtenissen in Rio tot nu toe. Ze blikte terug op het uitvallen van Adelinde Cornelissen met Parzival en gaf kritiek op de KNHS over het ontbreken van een meereizende reserve. "Ik vind dat de bond de reserve had moeten verplichten om mee te reizen." 

“De bond heeft de ruiters heel erg vrijgelaten in hun beslissing om wel of niet mee te reizen. Daar hadden ze wat mij betreft harder in moeten optreden”, zegt de trainster van onder andere niet-meereizende reserve Madeleine Witte-Vrees.

Delen van de Spécial

In de uitzending zijn ook delen van de proeven van Diederik van Silfhout, Steffen Peters en Laura Graves te zien. “Zij hadden het toppaard dit keer wel, wij niet”, zegt Van Grunsven over de derde plaats van de Amerikanen en de vierde plaats van Oranje als Laura Graves gereden heeft.

Klik hier om de uitzending terug te kijken (vanaf 1u06)

Bron: NOS/Paardenkrant-Horses.nl

5 reacties op “Anky in NOS Rio Live: ‘Reserve moet meereizen’

 • Irene

  Vind het zeer verstandig van de eerste reserves dat ze al hadden aangegeven geen circus overhoop te halen. Als reserve weet je toch al dat je voor de onderste regionen meegaat en dat je er dan voor kiest thuis te blijven, vind ik een goede zaak. Wie weet wat je paard in de tropen allemaal op kan lopen? Paarden van daar, kunnen het hebben, maar je ziet al aan Parcival dat een gemeen insect veel aan kan richten. Is trouwens geen olympisch probleem, zie in de basissport ook dat mensen in aanmerking komen voor regionale kampioenschappen en daar vanaf zien en dat het kringbestuur overal rondvraagt of er nog iemand wil. Ik kan er niet anders dan begrip voor hebben.

 • Annemarie

  Ik vind het niet meer dan logisch dat een reserve meereist. Je bent niet zomaar gekozen. Het is een eer om gekozen te worden om zo eventueel je land te vertegenwoordigen. Ik vind dat je als reserve er moet zijn voor het team en je eigen egoisme opzij moet zetten.

 • Lin

  Als je je probeert te kwalificeren teken je wat mij betreft ook voor de optie als reserve. Als je het achteraf teveel gedoe vind, had je je niet eens aan moeten melden! Enne… Adelinde in het verleden, en nu Gerco en Meredith Michaels reizen WEL mee als reserve. Voorbeeld voor alle anderen!!

 • Theo

  Je meld je niet aan als reserve, je wordt gekozen. Als er dan verder geen regels zijn en je kiest ervoor om niet mee te reizen en de bond keurt dit goed moet je niet de ruiter hierop afrekenen.

 • Mirjam

  Als Theo gelijk heeft en reserves melden zich niet aan maar worden – ook ‘ongewenst’ – gekozen, dan is het misschien tijd dat de betreffende personen tevoren gevraagd wordt of ze tot reserve gebombardeerd willen worden. Nu was het volgens mij zo dat (een deel van de dames) wel tot het moment van vertrek reserve wilden staan, maar daarna niet meer. Ik zou me best kunnen voorstellen dat je niet mee wilt als het bijvoorbeeld erg ver reizen is of als het klimaat ter plekke erg ongunstig is. Maar dan sta je sowieso geen reserve, ook niet tot moment van vertrek… Er zijn vast anderen die dat wel willen en kunnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook