Ga naar hoofdinhoud

FEI reageert op verkoop paarden Onyschenko

Een woordvoerder van de FEI heeft gereageerd op de mogelijke gevolgen van de verkoop van Alexander Onyschenko's paarden op de deelname van de Oekraïense ruiters aan de Spelen in Rio. "Deelname aan de Olympische Spelen is voor deze paarden alleen mogelijk als ze de Oekraïense nationaliteit behouden." 

Gisteren werd bekend dat de van corruptie verdachte Oekraïense ruiter en miljardair Alexander Onyschenko enige tijd terug 44 paarden verkocht heeft aan Paul Schockemöhle. Een woordvoerder van de FEI  reageerde tegenover het blad St.Georg op de ontstane situatie:

“Als de nationaliteit van het paard is gewijzigd in een andere nationaliteit dan dat van Oekraïne, kunnen ze niet deelnemen aan de Olympische spelen. Maar als de nationaliteit van het paard Oekraïens blijft, hebben ze het recht in Rio aan de start te verschijnen. “Het is de verantwoordelijkheid van het Oekraïense Comité om ervoor te zorgen dat alle paarden die namens de Oekraïne genomineerd zijn voor de spelen van de Oekraïne, onder Oekraïense nationaliteit zijn geregistreerd”, aldus de woordvoerder. Interessant detail hierbij is dat de van corruptie verdacht Alexander Onyschenko voorzitter is van de Oekraïnse Hippische Federatie.

Voor de Oekraïne staan de volgende paarden op de ‘long list’ voor Rio: Dinero de Laubry (Alisa Danilova), Fine Fleur du Marais (Cassio Rivetti), Chadino (Ferenc Szentirmai), Chaccland (Ferenc Szentirmai), Calcourt Falklund (Alexander Onischenko), Carlina (Alexander Onischenko), Cooper (René Tebbel), Zipper (René Tebbel), Gabbiano (Ulrich Kirchhoff), Prince de la Mare (Ulrich Kirchhoff) en reserves Air Chin Z (René Tebbel), Quickdiamond (Ferenc Szentirmai) en Forlap (Cassio Rivetti).  Alle deze paarden hadden op het moment van aanmelding nog de Oekraïnse nationaliteit.

Lees ook:
Onyschenko mist mogelijk de Spelen door gevangenisstraf
Onyschenko ontkent beschuldigingen

Bron: St.Georg  / Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook