Ga naar hoofdinhoud

18 hengsten toegelaten tot Oldenburger zadelkeuring

Achttien hengsten werden gisteren en eergisteren geselecteerd voor de Oldenburger zadelkeuring. Van de dertien aangeboden springhengsten mogen er drie naar de hoofdkeuring en van de 32 aangeboden dressuurhengsten mogen er vijftien begin april opdraven. Onder deze vijftien is één Nederlandse hengst van Vivaldi x Ferro, deze bruine werd eerder al geselecteerd voor de Oldenburger hoofdkeuring maar verscheen daar afgelopen najaar niet. 

De drie geselecteerde springhengsten voor het stamboek Oldenburg-International zijn zonen van Balou’s Bellini, Cassini II en Chin Quin. Alledrie de hengsten zijn driejarig.

Bij de dressuurhengsten zijn drie vierjarigen en twaalf driejarigen. De vierjarigen zijn twee zonen van Belissimo M en één van Blue Hors Romanov. De twaalf driejarigen hebben Ampère, Belissimo, Danone I, Desperados, Floriscount (2), Rohdiamant, Serano Gold, Sir Donnerhall I (2), Stedinger en Vivaldi als vader.

Laatsgenoemde is gefokt door Piet Crum uit Herveld. Het gaat om een zoon van Vivaldi uit de merrie Roxanne (Ferro x Lancer II x Chronos). Klik hier voor een video van de Vivaldi-hengst. 

Klik hier voor de lijst met alle toegelaten hengsten.(PDF)

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook