Ga naar hoofdinhoud

19 hengsten goedgekeurd bij het SBS

SBS Hengstenkeuring Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Rick Helmink
Gisteren werden al zeven oudere hengsten tot de SBS-fokkerij toegelaten, vandaag kwamen daar 12 driejarigen bij. In totaal verschenen 50 hengsten op de SBS-hoofdkeuring in Gesves. Tien driejarige springhengsten en twee dressuurhengsten waren volgens de jury goed genoeg voor een dekbrevet. 

Het grootste deel van de hengsten is SBS-gefokt. Maar liefst twaalf hengsten zijn geregistreerd bij het stamboek zelf. De keuring was een succesvolle voor Daniel Boudrenghien van stoeterij Horses of Belgium. Een flink aantal hengsten heeft ‘Sitte’-hengsten in de pedigree: Golden Cygano Jap (v. Ugano Sitte), Grain d’or de l’Herse (Toulon x Sherman Sitte), Hamilton du Chapitre (v. Dayton Sitte), Hapilly du Seigneur (Conrad x Ogano Sitte), Heraldik Sitte (v. Ugano Sitte) en Howard du Seigneur (Curby du Seigneur x Ogano Sitte).

Curby du Seigneur kreeg overigens nog twee zonen goedgekeurd: Hellix du Seigneur en Hortaxe du Seigneur. Daarmee was de keuring ook een doorslaand succes voor Stoeterij La Ferme du Seigneur van Marc en Kathleen Vanlangendonck

De twee goedgekeurde dressuurhengsten zijn de reeds in Mecklenburg goedgekeurde First-Step Ironn L (v. Don Olymbrio) en de Vivaldi-zoon Hitch van het Bloemenhof. Eerstgenoemde werd gefokt door familie Lamers uit Oss. Joop van Uytert deed goede zaken. Hij is mede-eigenaar van de gisteren goedgekeurde First-Step Valentin, voormalig eigenaar van Ironn L en Hitch van het Bloemenhof is een zoon van paradepaard Vivaldi.

Klik hier voor alle goedgekeurde hengsten. 

Howard du Seigneur (v. Curby du Seigneur) bij een vrijspringkampioenschap vorig jaar:

First-Step Ironn-L (v. Don Olymbrio):

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook