Ga naar hoofdinhoud

28-jarige Fabio Ladwig nieuwe fokkerijleider Rheinland

Fabio Ladwig
De 28-jarige Fabio Ladwig wordt de nieuwe fokkerijleider van Rheinland. Een opvallend jong gezicht aan de top van de fokkerijwereld. "We zijn blij dat we zo'n gemotiveerde en internationaal ingestelde jongeman voor Wickrath hebben kunnen vinden", zegt Hans-Henning von der Decken, voorzitter van het Hannoveraanse stamboek (en daarmee het ook het geannexeerde Rheinland). Ladwig volgt Martin Spoo op. 

Fabio Ladwig werkte voorheen op Landgestüt Celle (en werd daar Pferdewirt) en was daarna onder andere adjunct-fokkerijchef op Gestüt Famos. Sinds 2011 is hij verantwoordelijk voor de opbouwregie van de megabeurs Equitana. Naast deze bezigheden studeerde hij agrarische economie aan de Georg August Universiteit in Göttingen. Vorig jaar rondde hij zijn master af.

Uitdaging

Ladwig heeft er zin in: “Ik zie het als een uitdaging om het Rheinlandse stamboek en het centrum in Wickrath toekomstbestendig te maken.” Ladwig begint vanaf april en vanaf september is hij officieel de opvolger van Martin Spoo. Naast fokkerijleider wordt hij tegelijkertijd directeur van het Pferdezentrum Wickrath GmbH.

Bron: Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook