Ga naar hoofdinhoud

45 BWP-hengsten door naar derde fase

Marco Kutscher met Cornet Obolensky

Op de BWP-hengstenkeuring is zojuist bekend geworden welke hengsten een uitnodiging hebben ontvangen voor de derde fase van de keuring. De goedgekeurde vaders Elvis ter Putte en Cornet Obolensky zien de meeste zonen naar deze fase vertrekken.

De jury, bestaande uit voorzitter Stefaan De Smet en zijn leden L. Floren, H. Bode en H. Van Den Broeck, hebben 46 hengsten doorverwezen naar de volgende fase, die plaats zal vinden van 19 tot 21 maart in Moorsele. Vier BWP-gefokte zonen van Elvis ter Putte en drie van Cornet Obolensky zijn door naar de volgende ronde. Ook zullen drie zonen van Diamant de Semilly zich vertonen in de baan, waaronder één uit een ander stamboek. Kannan heeft drie zonen die door mogen, waarvan er twee niet BWP zijn gefokt. Twee Ugano Sitte– en Vigo d’Arsouilles-nakomelingen zullen in maart in de ring verschijnen. Der Senaat 111 ziet één BWP-zoon en één uit een ander stamboek vertrekken naar Moorsele. Daarnaast ontvingen twee niet BWP-gefokte Casall-nakomelingen een uitnodiging.

Eén BWP-dressuurhengst is door naar de volgende fase, namelijk Mac Donovan (v. Sir Donovan). Verder werden drie niet BWP-gefokte zonen van de KWPN-hengsten Aaron, Johnson en Vivaldi doorverwezen.

Klik hier voor de lijst met hengsten.

Bron: BWP/Equnews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook