Ga naar hoofdinhoud

88,5 punten voor voormalig veulenkampioene Eos-Utopia

Foto Rick Helmink
De spraakmakende veulenkampioene van 2009, Eos Utopia (v. Ampere), liep vandaag in Warga haar IBOP en sloot deze af met maar liefst 88,5 punten. De bruine merrie, die vorig jaar derde werd op de NMK, kreeg onder Bart Veeze onder andere een 9,5 voor de draf en de galop en de aanleg als dressuurpaard werd door juryleden Dirk Reijne en Bart Henstra met een 9 beoordeeld. 

“Een absolute topmerrie!”, is jurylid Dirk Reijne enthousiast over Eos-Utopia. De bruine die vorig jaar door fokkers Rik en Christine van Gils deels werd verkocht aan Jeroen Witte en Emmelie Scholtens maakte zeer veel indruk op Reijne: “Ze heeft een prachtig langgelijnd dressuurmodel en beweegt in draf en galop met enorm veel houding en souplesse. In stap bouwde ze af en toe wat spanning op, waardoor deze gang niet helemaal uit de verf kwam. Anders had er nog wel een hogere score ingezeten. Maar een zeer getalenteerd dressuurpaard, zonder meer. Als je ze elke dag zo in de baan krijgt kun je heel prettig jureren.”

Met precies 80 punten scoorde ook Blue Hors Zack-dochter Famora hoog. De merrie kreeg onder andere een 8,5 voor de galop, balans en houding en de rijdbaarheid.

In de springrichting was Dior Ella MR (v. Douglas VDL) de topper. Zij scoorde 80 punten met onder andere een 8,5 voor de reflexen. “Een royale merrie die goed in de manieren sprong”, vertelt Reijne over de Douglas-dochter.

Lees woensdag alles over de IBOP in Warga in de Paardenkrant. 

Klik hier voor alle uitslagen van de IBOP in Warga. 

Eos Utopia vorig jaar op de NMK in Ermelo:

2 reacties op “88,5 punten voor voormalig veulenkampioene Eos-Utopia

  • Karel de Lange

    Ik zou graag willen weten wat Rick Helmink van de voetas van de linkervoorvoet vindt?

  • Peter Weter

    Wat zou ik een dergelijk paard graag zelf gefokt hebben. Nationale veulenkampioen in 2009 en derde op de NMK in 2012. Gezien het resultaat in de IBOP lijkt ze zich als een fijn sportpaard te gaan ontwikkelen. Proficiat voor de trotse fokkers en eigenaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.