Ga naar hoofdinhoud

9,23 voor niet-goedgekeurde Lord Z-zoon in Schlieckau

Tonny Aan de Stegge met Kaiser Milton - Foto: Trakehner Verband

24 hengsten liepen de afgelopen twee weken hun 14-dagentest in Schlieckau, daarvan slaagden er 22. Twee hengsten liepen geen eindexamen, de rest kwam allemaal aan de minimumpunten. De hoogste springpunten waren voor de Lord Z-zoon Lord Nelly (mv. Corrado II) met een 9,23 gemiddeld voor de springonderdelen. Bij de dressuurhengsten was de hoogste score voor Q-Sieben (v. Quantensprung). Een meevaller voor Burkhard Wahler, die zijn Quantensprung-zonen tot nu toe nog niet zag uitblinken in de testen. 

Lord Nelly (mv. Corrado II x Carthago) van Sven Völz, die werd aangemeld voor de Oldenburg-International voorselectie maar de hoofdkeuring niet haalde, kreeg in Schlieckau een 10 voor de aanleg als springpaard. Daarmee trok hij zijn gemiddelde flink omhoog, want op zijn cijferlijst staat ook 5,5-en voor de stap en de draf. Een 7,5 voor de galop en de rittigkeit (testruiter en jury) en 9’s voor de overige karakteronderdelen maakt dat hij uitkomt op een totaalgemiddelde 7,95 en een 9,23 voor de springonderdelen.

Charthago Blue

De Oldenburg-International goedgekeurde Charthago Blue (Chaccato x Carthago x Mr Blue) van Henrik Klatte punt beter op galop en rittigkeit met een 8 en zette daar een 9,5 bij voor de aanleg als springpaard. Hij kwam op een springgemiddelde van 9,05. Net onder de 9 gemiddeld (8,98) voor de springonderdelen kwam Casco Bravo (Cascadello I x For Keeps) van Gestüt Fohlenhof uit. Hij was premiehengst op de Hannoveraanse keuring.

Q-Sieben

Burkhard Wahler had tot nu toe nog niet zo’n geluk met de Quantensprung-zonen in de Duitse verrichtingstesten. Vooral de op de Hannoveraanse keuring van 2016 duur verkochte Quantensprungen presteerden onvoldoende en meerdere van deze hengsten haalden de test tot op heden niet. Met Q-Sieben (geheel Klosterhof Medingen gefokt met achtereenvolgens Quantensprung x Fidertanz x De Niro x Caprimond), goedgekeurd in Westfalen in 2017, liep het beter af. Met een 8,71 was hij de dressuurtopper van de test met onder andere 9’s voor de draf, de rittigkeit (testruiter en jury).

Kaiser Milton

Burkhard Wahler had nog meer geluk. Kaiser Milton (Millennium x Van Deyk), de hengst waar hij alweer van af wilde toen hij hem net had gekocht slaagde ruimschoots voor de test met een 8,13 voor de dressuuronderdelen. Kaiser Milton, gefokt door Tonny Aan de Stegge, werd als kampioen van de Trakehner keuring 2017 voor 320.000 euro aangeschaft door Wahler. Een paar weken later wilde hij hem reclameren bij verkoper Jan Pieter Dalsem, maar dat is tot op heden nooit gebeurd.

Bordeaux en Belgardo

Bij de dressuurhengsten deden verder zonen van B-hengsten het goed. Belgardo (Best of Gold x Sonnenstrahl) kwam uit op een 8,7 gemiddeld voor de dressuuronderdelen en Batton Rouge (Bordeaux x Rotspon) liet 8,58 gemiddeld noteren.

Uitslag

Catalogus

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook