Ga naar hoofdinhoud

9,4 voor door Holstein geïmporteerde Fransman

Exclusief
Del Arko D'Henvet (v. Tsunami de Hus) - Foto: Stud-Book Selle Français
De door het Holsteiner Verband geïmporteerde Del Arko d'Henvet (v. Tsunami de Hus) noteerde vandaag in Schlieckau met een 9,4 gemiddeld de hoogste springpunten in de test in Schlieckau (dezelfde test als waarin Secret bij de dressuurhengsten won). Daarmee versloeg hij onder andere de Holsteiner kampioen Unlimited (v. Uriko), die gemiddeld uitkwam op een 9,33. 

De kwaliteit was hoog bij de springhengsten in Schlieckau. Maar liefst zes hengsten scoorden boven de 9 gemiddeld voor de springonderdelen. Holstein had daarin een flink aandeel: de kampioen van de Holsteiner keuring 2016 Unlimited, premiehengst Clarksville (v. Cascadello I) en Quiwi Capitol (v. Quwi Dream) scoorden allen boven de 9 gemiddeld voor de springonderdelen.

Fransman

Maar de hoogste springpunten in de test waren voor de Fransman Del Arko d’Henvet (Tsunami de Hus,  die op de Franse keuring werd aangeschaft door het Holsteiner Verband. Deze hengst was een van de vrijspringtoppers van de SF-keuring (met 16,69 punten) en werd dit voorjaar goedgekeurd in Holstein via het ‘Zuchtversuch’. Hij kreeg in Schlieckau onder andere een 10 voor de aanleg als springpaard en ook de hoge punten voor de galop (8) en de rittigkeit (8,5) droegen bij aan de hoge totaalscore van 9,4 voor het springen. Zijn totaalgemiddelde kwam uit op een 8,5.

Holsteiner kampioen Unlimited

De Holsteiner kampioen Unlimited, een zoon van de door de Joop Aaldering en Kyra Swelheim gefokte Uriko, kwam gemiddeld uit op een 9,33 voor de springonderdelen. Deze hengst, eveneens voorgesteld van het Holsteiner Verband, kreeg ook een 10 voor de aanleg als springpaard, maar leverde punten in op de rittigkeit.

De op de Holsteiner keuring als derde geplaatste Clarksville (v. Cascadello I) – de derde Holsteiner Verbandshengst – kreeg een 9,5 voor de aanleg als springpaard, maar zette daar wel een 10 voor de galop tegenover. Overall scoorde hij een 8,48 en de score voor de springonderdelen kwam uit op een 9,28.

Unlimited (v. Uriko):

Quiwi Capitol

De derde hengst van de Holsteiner keuring die hoog scoorde was Quiwi Capitol (v. Quiwi Dream). Deze nauw aan Capitol I verwante hengst die op de Holsteiner keuring voor 110.000 euro eigendom werd van Stal Maas J. Hell,  kreeg een 10 voor de aanleg als springpaard en als springgemiddelde liet hij een 9,35 noteren, waarmee hij de op een na beste hengst was.

Quiwi Dream had nog een tweede zoon in de test, de eveneens vorig jaar in Holstein goedgekeurde Quiwi Air, die uitkwam op een 8,4 gemiddeld voor de springonderdelen.
Quiwi Capitol:

Westfaalse kampioen Karajan wint overall

De vorig jaar in Westfalen voor 620.000 euro geveilde kampioen Karajan (Kannan x Verdi) deed het overall het beste in de test in Schlieckau met gemiddeld een 8,89. Op de springonderdelen scoorde de spraakmakende Westfaalse kampioen van Burkhard Wahler en Gestüt Fohlenhof gemiddeld een 9,28.

9,15 voor Stakkolenksy

Net zoals de Westfaalse kampioen Karajan, is Stakkolenksy (Stakkato x Cornet Obolensky) een Hannoveraan, die zich in Schlieckau tussen het Holsteiner geweld nestelde. Deze hengst, die 2015 werd goedgekeurd, maar in 2016 geen test aflegde, kwam gemiddeld uit op een 9,15 voor de springonderdelen. Hij liep eerder dit voorjaar ook al een overtuigende sporttest.

Drie hengsten zakken

Drie springhengsten konden de jury onvoldoende overtuigen in Schlieckau en kwamen niet aan de benodigde gemiddeldes (7,5 totaal óf een 8 als springgemiddelde). Het gaat om de DSP-goedgekeurde Dujos (v. Dinken, 7,15/7,35), de Westfaals goedgekeurde Magic Spirit (v. Monte Cain, 7,35/7,68) en de Zangersheide goedgekeurde Diamant de la Lande (v. Diamant de Semilly, 7,18/7,10).

Klik hier voor de volledige uitslag
Klik hier voor de catalogus

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook