Ga naar hoofdinhoud

Alle hengsten van Bachl zijn WFFS-vrij

Abdel Said met Vingino Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vanmorgen maakte Tobias Bachl op hun Facebookpagina bekend dat alle hengsten die gestationeerd zijn op het station geen drager zijn van het WFFS-gen. 

Tobias legt uit: “We hebben bewust besloten om deze stap drie maanden voor het nieuwe dekseizoen te zetten om transparant te blijven bij dit gevoelige onderwerp. En om zo met onze fokkers vol vertrouwen de toekomst in te blijven gaan”.

Vingino

Bij Bachl staat onder andere de Nederlands gefokte hengst Vingino (v. Voltaire) ter dekking. Andere hengsten zijn Cordolensky (v. Corlensky G), de op de Veulenveiling Prinsjesdag verkochte Hongkong B (v. Toulon), Lebenstraum (v. Abendtanz) en Quadrigus M (v. Quartier Latin).

Brand

In 2013 is de hengstenhouderij volledig afgebrand en kwamen 35 paarden, waaronder enkele goedgekeurde hengsten, om het leven. De schade werd geschat op 5 miljoen euro, in 2015 was de stal weer opgebouwd.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Hengststation Bachl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook