Ga naar hoofdinhoud

Belgische invloed op Bolesworth Elite Auction

Geveild wordt een Quasimodo van de Molendreef x Caretano Z uit de halfzus van 1.60m springpaard Hardrock Z. Foto: Bolesworth Elite Auction
Nadat Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerts in februari geschiedenis schreven door voor het eerst in de Emiraten embryo’s uit exclusieve springstammen te veilen, zijn de Belgen nu ook betrokken bij de jaarlijkse veulen-, jaarling- en embryoveiling op vrijdag 16 juni tijdens het internationaal viersterrenconcours in het Britse Bolesworth.

“Het contact ontstond toen Nina Barbour, manager van landgoed Bolesworth en concoursdirectrice, een aantal veulens op onze Flanders Foal Auction in Opglabbeek kocht en ons uitnodigde om naar haar evenement te komen. Dat hebben we gedaan. We keken onze ogen uit. Een magnifiek concours bij het kasteel in een adembenemende setting en een geweldige sfeer. Nadien kwam de vraag of wij samen met haar team deel willen uitmaken van de organisatie van de veiling. We gaan er met hetzelfde team naar toe als begin dit jaar in Sharjah.”

Veiling in de hoofdring

De Bolesworth Elite Auction vindt op vrijdag 16 juni om 21.00 uur plaats in de hoofdring en wordt uitgezonden door Clipmyhorse.tv. “Er hebben enkele paardeneigenaren uit Engeland en Ierland veulens en jaarlingen ingebracht, waaronder Greg Broderick en Lisa Hales. Van Paul Hendrix worden er twee geveild en wij hebben dit aangevuld met zes veulens en drie embryo’s, alle uit geweldige bloedlijnen. De fokkers in België waren meteen enthousiast. Het aanbod was enorm.”

Veulens en embryo van Big Star

In totaal worden negentien veulens, jaarlingen en embryo’s geveild. Van Big Star worden twee nakomelingen geveild, zelfs één uit de bekende 1.60m merrie Tinka’s Serenade die met Billy Twomey deelnam aan de Olympische Spelen, het EK en WK en meer dan één miljoen euro won. Er wordt bovendien een embryo van Aganix du Seigneur uit de volle zus van Big Star aangeboden en een embryo van Big Star uit de volle zus van Arko III.

Topgenen

Hoge verwachtingen zijn er ook van de Quasimodo van de Molendreef x Caretano Z uit de halfzus van 1.60m springpaard Hardrock Z en de Cornet Obolensky uit de 1.60m springmerrie Caught in Auction (v. Champion du Lys), gereden door Helena Lundback. De Untouchable uit de moeder van Hello Sanctos, één van ‘s werelds beste springpaarden met Scott Brash, en de No Limit uit de volle zus van olympisch springhengst Arko III zullen ook in trek zijn. De merrielijnen zijn doordrenkt met internationale springgenen.

Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerts organiseren dit jaar twee veilingen in België: de Flanders Foal Auction in Bonheiden op 24 juni en in Opglabbeek op 21 september.
Bekijk hier de online catalogus van Bolesworth

Bron: Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook