Ga naar hoofdinhoud

Tinka’s Star breekt records op Bolesworth Elite Auction

Tinka's Star Foto Wendy Scholten
Het Flanders Foal Auction team dat voor het eerst de collectie selecteerde voor de derde editie van de Bolesworth Elite Auction, heeft zich volledig overtroffen. Record na record werd op een prachtige zomeravond verbroken aan de voet van het kasteel van de Britse familie Barbour. Voor maar liefst 92.000 en 62.000 pond kocht een Saudi-Arabische paardeneigenaar de hengstveulens Tinka's Star (Big Star x Tinka’s Serenade) en Crunch van ‘t Ameldonk Z (Comme Il Faut x Diamant de Semilly). Ook voegde hij de Cornet Obolensky x Champion du Lys voor 28.000 pond aan zijn collectie.

Met een omzet van 450.000 pond (513.000 euro) en een gemiddelde prijs van 25.000 pond (28.500 euro), mede dankzij de veilingmeesters Dirk Zagers en Stuart Hassall, werd er op Bolesworth geschiedenis geschreven. “Dit is niet alleen ons persoonlijk record, maar ook een record voor hier in Engeland. Niet eerder werd er op een Britse veiling zoveel voor veulens betaald”, vertelt Luk Van Puymbroeck namens het Flanders Foal Auction team. “Zo’n veilingcollectie is ook nog niet eerder hier vertoond”, haakt college Gerald Lenaerts in. “We wisten van tevoren dat er veel interesse was en een betere locatie kan je je niet wensen, maar dit hadden we ook niet verwacht. Wat een avond.”

Bart Bommere overweldigd door prijs veulen

Ook Bart Bommere uit België, die voor het eerst een veulen liet veilen, is overweldigd door de 62.000 pond (70.680 euro) voor zijn Comme Il Faut-hengstveulen. Voor 38.000 pond werd BP Golden Moments, de zoon van Stakkato Gold uit 1.50m springmerrie Ballypatrick Fligh van Greg Broderick, naar de Oekraïne verkocht. Broderick’s andere veulen, BP Super Kal-Ei, een Stakkato Gold, werd voor 26.000 pond naar de USA aan Kevin Babington verkocht. Niet vreemd aangezien Babington succesvol 1,60m GP rijdt met Super Chilled, de volle broer van de moeder.

Halfbroer Hello Sanctos

De halfbroer (Untouchable x Nasia Van Het Gravenhof) van topspringpaard Hello Sanctos kwam voor 24.000 pond in handen van de Ierse Grand Prix ruiter Darragh Kenny. Gastvrouw Nina Barbour kwam na afloop bijna niet uit haar woorden. “Dit had ik echt niet verwacht. Overweldigend. Het was crazy!”

Het team van de Flanders Foal Auction gaat volgende week verder met veilen. Op zaterdagavond 24 juni vindt de jaarlijkse veiling van springveulens tijdens Jumping Bonheiden plaats.

Bron Flanders Foal Auction

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.