Ga naar hoofdinhoud

‘Buitenlanders’ voeren boventoon op CK Flevoland

Als kleine provincie krijgt Flevoland meestal een klein aantal paarden in de baan tijdens haar centrale KWPN-keuring. Mega aantallen werden er vandaag nog steeds niet gepresenteerd tijdens de CK in Dronten, maar met twee groepen driejarigen in zowel de dressuur- als springrichting en vijf afvaardigingen naar de nationale merriekeuring kan de organisatie zeker tevreden terugkijken.

Het was jammer dat in beide fokrichtingen de beste driejarige niet terug kwam in de strijd om het Flevolands kampioenschap. Zowel de beste driejarige springmerrie Emilie (v. Lux) van H.C. Verhagen uit Schoorl, als haar dressuurcollega Emmelie (v. Ampère) van A. Dikkema uit Scharmer kwamen namelijk niet uit de provincie Flevoland.

De titels kwam aan het eind van de dag in beide fokrichtingen op naam van de als tweede geplaatste driejarige merrie. Een echte strijd werd het niet meer, aangezien de beste oudere merries ook niet uit de provincie kwamen en zodoende niet startgerechtigd waren in het kampioenschap. De Flevolandse titel bij de springmerries kwam op naam van de rassige Eline (v. Arezzo VDL) van fokker Richard Schoenaker uit Rutten. Samen met Emilie en de als derde geplaatste Eastbourne (v. Clinton) van H.C. Verhagen uit Schoorl mag zij naar Ermelo.

Bij de dressuurpaarden kwam de Flevolandse titel op naam van Tango-dochter Elegance Sollenburg van fokker Adri Zekveld uit Almere. Ook zij verdiende net als Emmelie een ticket voor de nationale keuring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook