Ga naar hoofdinhoud

Chacco-Blue nummer 1 op WBFSH ranking

Chacco-Blue, vader van Cicomein
Andreas Kreuzer met Chacco-Blue Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De WBFSH-ranking voor springhengsten heeft een nieuwe nummer 1. Paul Schockemöhles oogappel, de in 2012 overleden Chacco-Blue, is volgens de WBFSH Sire Ranking 2017 de beste springpaardenvererver ter wereld. De Chambertin-zoon maakte een spectaculaire sprong op de ranking, hij komt namelijk van plaats 8. Diamant de Semilly werd van plaats 1 naar 2 verwezen, en ook For Pleasure, Cornet Obolensky en Kannan schuiven een plaatsje door (nu op 3, 4 en 5). 

Interessant is de vergelijking van de WBFSH-ranking (gemaakt op basis van prijzengeld en waarbij hengsten met veel nafok duidelijk in het voordeel zijn) met de meer genuanceerde en gewogen (!) HorseTelex Results A-Ranking (voor hengsten met minimaal 100 nakomelingen in de internationale sport/nafok van alle leeftijden).

Daar doet de nieuwe WBFSH-nummer 1 het iets minder goed: hij moet het daar doen met de 7e plaats. Minder opmerkelijk dan het verschil bij de nummer 2 van de WBFSH, Diamant de Semilly. Deze Fransman komt bij HorseTelex niet verder dan plaats 25.

Kannan beste KWPN’er

De hooggeplaatste KWPN-gefokte hengst op de ranglijst is Kannan. Hij komt bij de WBFSH dit jaar uit op een 7e plaats, vorig jaar nam hij nog plaats 5 in. Hij is ook de enige KWPN-gefokte hengst in de top-10. Op de HorseTelex Results Ranking staat de door Wobbe Kramer gefokte Voltaire-zoon 4e.

Nieuwe top-10 zonder veterinaire check bij KWPN erkend

De nieuwe top-10 van de WBFSH-ranking is voor de KWPN-fokkers extra interessant. Deze hengsten kunnen – sinds de invoering van nieuwe regels – namelijk erkend worden zonder veterinaire check. Dat geldt dus voor Chacco-Blue, Diamant de Semilly, For Pleasure, Casall, Kashmir van Schuttershof, Baloubet du Rouet en Balou du Rouet.

Klik hier voor de volledige top-100 van de WBFSH

Hengst  Plaats WBFSH Ranking (positie 2016) Plaats  dynamische HorseTelex Results Ranking
Chacco Blue (v. Chambertin) MECKL 1 (8) 7
Diamant de Semilly (v. Le Tot de Semilly) SF 2 (1) 25
For Pleasure (v. Furioso II) HANN 3 (2) 1
Cornet Obolensky (v. Clinton) BWP 4 (3) 2
Casall (v. Caretino) HOLST 5 (4) 6
Kashmir van Schuttershof (v. Nabab de Reve) SBS 6 (6) 10
Kannan (v. Voltaire) KWPN 7 (5) 4
Baloubet du Rouet (v. Galoubet A) SF 8 (9) 3
Balou du Rouet (v. Baloubet du Rouet) OLDB 9 (7) 8
Quidam de Revel (v. Jalisco B) SF 10 (11) 24

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.