Ga naar hoofdinhoud

Chacco-Blue nummer 1 op WBFSH ranking

Chacco-Blue, vader van Cicomein
Andreas Kreuzer met Chacco-Blue Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De WBFSH-ranking voor springhengsten heeft een nieuwe nummer 1. Paul Schockemöhles oogappel, de in 2012 overleden Chacco-Blue, is volgens de WBFSH Sire Ranking 2017 de beste springpaardenvererver ter wereld. De Chambertin-zoon maakte een spectaculaire sprong op de ranking, hij komt namelijk van plaats 8. Diamant de Semilly werd van plaats 1 naar 2 verwezen, en ook For Pleasure, Cornet Obolensky en Kannan schuiven een plaatsje door (nu op 3, 4 en 5). 

Interessant is de vergelijking van de WBFSH-ranking (gemaakt op basis van prijzengeld en waarbij hengsten met veel nafok duidelijk in het voordeel zijn) met de meer genuanceerde en gewogen (!) HorseTelex Results A-Ranking (voor hengsten met minimaal 100 nakomelingen in de internationale sport/nafok van alle leeftijden).

Daar doet de nieuwe WBFSH-nummer 1 het iets minder goed: hij moet het daar doen met de 7e plaats. Minder opmerkelijk dan het verschil bij de nummer 2 van de WBFSH, Diamant de Semilly. Deze Fransman komt bij HorseTelex niet verder dan plaats 25.

Kannan beste KWPN’er

De hooggeplaatste KWPN-gefokte hengst op de ranglijst is Kannan. Hij komt bij de WBFSH dit jaar uit op een 7e plaats, vorig jaar nam hij nog plaats 5 in. Hij is ook de enige KWPN-gefokte hengst in de top-10. Op de HorseTelex Results Ranking staat de door Wobbe Kramer gefokte Voltaire-zoon 4e.

Nieuwe top-10 zonder veterinaire check bij KWPN erkend

De nieuwe top-10 van de WBFSH-ranking is voor de KWPN-fokkers extra interessant. Deze hengsten kunnen – sinds de invoering van nieuwe regels – namelijk erkend worden zonder veterinaire check. Dat geldt dus voor Chacco-Blue, Diamant de Semilly, For Pleasure, Casall, Kashmir van Schuttershof, Baloubet du Rouet en Balou du Rouet.

Klik hier voor de volledige top-100 van de WBFSH

Hengst  Plaats WBFSH Ranking (positie 2016) Plaats  dynamische HorseTelex Results Ranking
Chacco Blue (v. Chambertin) MECKL 1 (8) 7
Diamant de Semilly (v. Le Tot de Semilly) SF 2 (1) 25
For Pleasure (v. Furioso II) HANN 3 (2) 1
Cornet Obolensky (v. Clinton) BWP 4 (3) 2
Casall (v. Caretino) HOLST 5 (4) 6
Kashmir van Schuttershof (v. Nabab de Reve) SBS 6 (6) 10
Kannan (v. Voltaire) KWPN 7 (5) 4
Baloubet du Rouet (v. Galoubet A) SF 8 (9) 3
Balou du Rouet (v. Baloubet du Rouet) OLDB 9 (7) 8
Quidam de Revel (v. Jalisco B) SF 10 (11) 24

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook