Ga naar hoofdinhoud

CK Gelderland: Weer een kampioen voor RS2, Junette pakt Gelderse titel

Liveblog
Kampioene dressuur Gelderland Junette RS2 (v. De Niro) - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk
RS2 Dressage kan weer een KWPN-kampioenslint in de foyer in Groesbeek hangen. In Ermelo pakte Junette RS2 (De Niro x Gribaldi) uit de fokkerij van René Franssen op overtuigende wijze de dressuurtitel op de Centrale Keuring van Gelderland. "Het blijft speciaal hoor", zegt Robin van Lierop, die namens RS2 Dressage op de afgelopen hengstenkeuring én de NMK ook al het kampioenslint in ontvangst mocht nemen.

Junette RS2 stond ook bij het overkampen met de kampioene van de oudere merries, Indy (Everdale x Jazz) van G. Verburgt-Andeweg uit Randwijk bovenaan, maar spannender was de strijd tussen Junette (ex. Jfradin) en Jabola (Eye Catcher x Rhodium x Darwin) van fokker R. Nout uit Geldermalsen, die met ontzettend veel techniek bewoog. Uiteindelijk koos de jury, onder leiding van Marian Dorresteijn, toch voor Junette, die qua model en type een echte koningin is en het daarop ook won van Jabola. “Junette is een mooie langgelijnde merrie, die met veel power beweegt en zich in beweging mooi naar boven opspant.”

Acht merries naar NMK

Marian Dorresteijn vertelt blij te zijn met de kwaliteit in de breedte in Gelderland: “We hadden maar een klein ondereind en deze acht merries in de kopgroep toonden zeer veel kwaliteit. Ze verdienen allemaal een ticket voor de NMK.”

Als derde werd geplaatst Jindy (Ferdeaux x Dayano) van Joop van Uytert, gevolgd door Jissy (Desperado x Metall) van M. Tijssen uit Lienden, Jastrade K (Apache x Rousseau, volle zus Intro K), Jive VE (Everdale x For Romadour) van H.H. van de Bighelaar, Jade (Arlando x Tuschinski) van J.A.M. Marse en MT Stables en Jienola M (Dream Boy x Dayano) van W. Geerdink uit Neede.

Veulenkampioen dressuur Morricone UTV (v. High Five US) – Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Joop van Uytert domineert veulenkampioenschap

Het kampioenschap voor dressuurveulens op de Centrale Keuring van Gelderland in Ermelo werd gedomineerd door Joop van Uytert. Alle veulens in de kopgroep stammen van zijn hengsten af, zijn in zijn (mede)eigendom en werden (mede) door hem gefokt. De titel ging uiteindelijk naar de met zeer veel houding bewegende Morricone UTV (High Five US x Bordeaux x Michelangelo) van Joop van Uytert zelf en A.M. Taal-Vlas uit Hengelo (vandaar de afkorting UTV).

High Five US, die door een blessure afwezig bleef in de hengstencompetitie, zette zich met twee fijne veulens in de kopgroep weer goed op de kaart in Ermelo. “Het hengstveulen van High Five is een mooi lang gelijnd veulen met een mooie croupe, een goed fundament. Hij beweegt met veel houding waarbij hij de motor achter steeds aan heeft.” De tweede High Five US werd als derde geplaatst: het merrieveulen Madelief T (mv. Krack C) van H.J. Tuss en Joop van Uytert.

Total US en In Style

Als tweede werd het hengstveulen Main Stream UTV (Total US x Vivaldi), ook van Van Uytert en Taal-Vlas en het laatste veulen in de kopgroep was een kleinzoon van de bekende merrie Kladaula van Ab Barneveld. Deze My 7th Sunday is een zoon uit de eerste jaargang van In Style en staat op naam van Joop van Uytert en vriendin Renate van Vliet.

Alle veulens in de kopgroep mogen naar de NMK.


Klik hier voor het programma
Klik hier voor de catalogus
Klik hier voor de uitslagen (zodra beschikbaar hier te vinden)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook