Ga naar hoofdinhoud

Don Renoir beste dressuurvererver binnen BWP

Elk jaar reikt het BWP de Dr. Tijskens-prijs uit aan de beste dressuurvererver binnen het stamboek. Dit jaar is de prijs toegekend aan Don Renoir (v. Donnerhall), die ter dekking staat bij Stoeterij van de Helle.

De berekening wordt gemaakt op basis van de resultaten op de nationale wedstrijd jonge paarden. Elke BWP goedgekeurde hengst die minimum drie nakomelingen in de competitie heeft, komt in aanmerking. Het gemiddelde aantal punten van deze nakomelingen wordt naast elkaar gezet. De hengst die daar het beste uitkomt wint de prijs Dr. Tijskens.

Don Renoir is een zoon van de dressuurhengst Donnerhall. Na een succesvolle carrière onder het zadel van Karin Rehbein heeft hij ook zijn stempel gedrukt op de Duitse dressuurfokkerij. Zelf stond hij in 2003 op een tiende plaats van de fokkerij index voor dressuur en in die top tien vinden we nog vijf van zijn zonen. Over heel Europa heeft Donnerhall momenteel tientallen goedgekeurde zonen waaronder Don Schufro, Del Piero, Don Primero, De Niro enz. Langs moederszijde stamt Don Renoir af van Renoir I, een zoon van Romadour II.

Don Renoir presteerde uitstekend in de wedstrijden voor jonge paarden van LRV en KBRSF en won ook verscheidene LRV-wedstrijden. In 2005 maakte hij de overstap naar de Lichte Tour en de jaren erna won hij verscheidene nationale en internationale wedstrijden op dit niveau. Don Renoir kreeg van de BWP jury een uitstekend afstammelingenrapport na drie jaar dekdienst. De hengst mocht al meerdere malen deze prijs, die dus uitgereikt wordt aan de hengst waarvan de afstammelingen het beste presteren op de dressuurwedstrijden jonge paarden LRV, in ontvangst nemen.

Bron: Horses/ BWP

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Eén reactie op “Don Renoir beste dressuurvererver binnen BWP

  • Karel de Lange

    De paardensport brengt alleen al aan BTW ongeveer €700 miljoen in de staatskas. Geen enkele sport draagt op dit terrein meer bij dan de paardensport. Daar mogen de paardenliefhebbers best iets voor terug verwachten alvorens de overheid direct de hand weer ophoudt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook