Ga naar hoofdinhoud

Elegance TC volgt Dolly op

De elegante Elegance TC (Ziësto x Gouverneur) werd op de CK van Zuid Holland gekozen tot beste driejarige en tot kampioen in de dressuurrichting. Ze volgt daarmee haar halfzus TC Dolly op die vorig jaar de titel won en nu schitterde in de Pavo Cup. Beide merries zijn van Tim Coomans, die werd uitgeroepen tot Fokker van het Jaar

De strijd bij de driejarige dressuurmerries ging in de finale tussen drie dochters van Apache en twee van Ziësto. Elegance won de strijd op haar  goede model en beweging met heel veel souplesse. De beste draf met veel oprichting, tritt en extra voorbeen toonde de Exclusieve Time (v. Apache), maar de weke bovenlijn en matige stap deden haar op de tweede plaats belanden. De als derde geplaatste Emara M (v. Ziesto) is een kapitale merrie met extra front, die nu nog iets de kracht mist achter, maar zeker imponeerde. Vier driejarigen mogen naar de NMK.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook