Ga naar hoofdinhoud

Eskara de Jeu kampioen driejarige dressuurmerries

Eskara de Jeu op de Nationale Merriekeuring 2012. Foto: Rick Helmink

Eskara de Jeu (Jazz x Jetset-D) werd zojuist uitgeroepen tot kampioene van de driejarige dressuurmerries op de NMK in Ermelo. Een verrassende kampioen uit het noorden van het land, gefokt door Emmy de Jeu en in eigendom van de fokster en familie De Boer uit Beilen. “We hebben gekozen voor de continu uit het achterbeen vertrekkende dochter van Jazz”, liet juryvoorzitter Arie Hamoen weten bij het bekendmaken van de kampioen.

Emmy de Jeu en familie De Boer gingen uit hun dak na de bekendmaking. “Dat was héél spannend!”, riep Emmy de Jeu uit. “We zijn sprakeloos, fantastisch dit. We hadden het nooit verwacht”, aldus eigenaar De Boer, die de vosdochter van Jazz als veulen voor de helft van De Jeu kocht.

Niet alleen het feit dat de dressuurkampioene dit jaar uit het noorden komt is verrassend, ook de keuze op zichzelf. Het publiek verwachtte dat één van de twee Ampère-dochters die met Eskara de Jeu als laatste in de kampioensring overbleven met de titel aan de haal zou gaan. Zij moesten echter genoegen nemen met de tweede en derde plaats. Reservekampioen is Edorijke (mv. Krack C) van Joop van Uytert en als derde werd voormalig veulenkampioene Eos-Utopia (mv. Negro) van fokker en eigenaar H. van Gils uit Meerhout.

In totaal traden tien merries aan in de kampioensring, waarbij opviel dat de jury de nadruk legde op de aanleg voor de sport.

Klik hier voor een fotoserie.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook