Ga naar hoofdinhoud

Feuertanz-hengstveulen uit volle zus Valegro geboren

Weidyfleur II en haar hengstveulen van Feuertanz.

Afgelopen weekend werd uit de Negro-dochter Weidyfleur II, de volle zus van Valegro, een hengstveulen van Feuertanz geboren. Weidyfleur II is tevens de moeder van de AES-goedgekeurde hengst U-Genius (v. Uthopia), die in opleiding is bij Carl Hester.

Fokster Claire Hester is blij met de geboorte van het veulen. “Hij is langbenig, elegant en al vol humor. Ik ben erg blij met hem”, laat ze weten. “Hij heeft nog geen officiële naam, omdat hij uiteindelijk te koop aangeboden zal worden is het aan de nieuwe eigenaar om daar over te beslissen, maar thuis noem ik hem Felix.”

Kampioenshengst

De vader van Felix is de vierjarige Foundation-zoon Feueurtanz, die vorig jaar tot kampioen werd gekroond bij het Hannoveraner Verband. Moeder Weidyfleur II bracht eerder veulens van onder andere Uthopia, Lord Leatherdale en Dimaggio.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook