Ga naar hoofdinhoud

Ogrion Des Champs overleden aan nierfalen

De Selle Francais-hengst Ogrion Des Champs (v.Kannan) is overleden aan nierfalen. Afgelopen weekend ontbrak hij op de Salon des Étalons, hoewel hij wel op de startlijst stond. Nu blijkt dat de 17-jarige hengst afgelopen weekend al ziek was. Inmiddels is de invloedrijke zoon van Kannan overleden.

Ogrion des Champs was als springpaard niet beroemd, omdat hij als vijfjarige al werd getroffen door ataxie. Hierdoor kwam er aan zijn springcarrière al vroeg een einde.

Nageslacht succesvol

De Franse hengst bleek een extreme vererver. Veel van zijn kinderen lopen in de internationale sport, blijkt uit het nakomelingenoverzicht op HorseTelex.

Bron: Horses.nl/Grandprix-Replay

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook