Gocksta Stuteri en Lövsta Stuteri maken resultaten WFFS-testen bekend

Bravour v. Cornet Obolensly Foto Gocksta Stuteri/Elin Jansson

Het Zweedse stamboek (SWB) kondigde fikse WFFS-maatregelen aan. Alle SWB-goedgekeurde hengsten én alle hengsten die worden gebruikt op SWB-merries worden dit jaar door het stamboek getest op WFFS. De eerste uitslagen zijn bekend en van Gocksta Stuteri bleek de in Zweden goedgekeurde KWPN’er Bravour (v. Cornet Obolensky) drager van het gen te zijn. Lövsta Stuteri maakte bekend dat de SWB kampioen Demand (v. Ampere) en de KWPN’er Ironman (v. Ferro) geen drager zijn.

Van de Gocksta Stuteri werden drie hengsten getest. Op hun website maakte de stoeterij bekend dat de hengsten  Contant Q (v. Contendro II) en Clever Hill Q (v. Uphill) geen drager zijn, maar de door Nijhof uit Haaksbergen gefokte Bravour wel. Op de website schrijft Goksta: “Bravour zal nog steeds beschikbaar zijn in de fokkerij, maar we raden iedereen aan die van plan is om hem te gebruiken om hun merries te testen.”

De Lövsta Stuteri testte de Ampere-zoon Demand en de Ferro-zoon Ironman. Beide hengsten zijn geen drager van het WFFS gen. Demand werd dit voorjaar uitgeroepen tot kampioen van de dressuurpaarden na het verrichtingsonderzoek. Ironman is bij de Duitse stamboeken van Hannover en Oldenburg goedgekeurd en in Zeden beschikbaar via Lövsta.

Ook de in Nederland gefokte, inmiddels twintigjarige Emmerton VDL is getest. De zoon van Emilion bleek geen drager van het gen te zijn.

Bron Tidningen Ridsport

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.