Ga naar hoofdinhoud

Governor op weg naar Deens dekbrevet

Adelinde Cornelissen en Governor. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Naast goedkeuring bij het KWPN en Oldenburg kan Governer (v. Totilas) binnenkort misschien ook een Deens dekbrevet in zijn zak steken. De talentvolle zoon van Totilas wordt door Adelinde Cornelissen voorgesteld op de Deense hengstenkeuring in Herning. Met zijn inmiddels succesvolle staat van dienst en zijn afstamming maakt Governor een grote kans op het Deense dekbrevet.

Adelinde krijgt het druk, de hengstenkeuring in Herning valt tegelijk met Indoor Brabant, van 8-12 maart, waar ze op zaterdagmiddag afscheid neemt van de sport met Parzival. Woensdag verschijnt Governer aan de hand in Herning en op donderdag betreedt Governor de ring onder het zadel van Adelinde. Als Governer wordt goedgekeurd, verschijnt de combinatie ook op vrijdag in de ring om mee te doen aan de hengstencompetitie.

Hoge ogen

De goede prestaties van Governer zijn duidelijk niet onopgemerkt gebleven in Denemarken. Zo won de Totilas-zoon nog de finalewedstrijd van hengstencompetitie in de klasse M op de KWPN Stallion Show 2017 en werd hij uiteindelijk derde in de totale uitslag van de hengstencompetitie. Bij de finalewedstrijd kreeg Governor o.a. een 9 voor zijn draf en werden vooral de lichtvoetige manier van bewegen en de goede overgangen geroemd.

Wereldkampioenschap

Op het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Ermelo gooide de combinatie ook hoge ogen. In de finales scoorden ze 86,6 procent, wat goed was voor de vijfde plaats. Jurylid Isobel Wessels was er zeker van dat we nog veel van Governor gaan horen in de toekomst. Hij kreeg een 9 voor zijn galop en de aanleg.

Bekijk hieronder een filmpje van Governor tijdens de KWPN Stallion Show van 2017 waar hij de finalewedstrijd won.

Bron: Adelinde Cornelissen/Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook