Ga naar hoofdinhoud

Hannelinde met 175.000 euro naar topscore

De derde editie van de Excellent Dressage Sale kreeg vanavond een knallende start. Aan het eind van een spannend biedduel tussen Sven Rothenberger en de Belgische familie Borrey - met als inzet de briljante VSN-kampioen Hannelinde - trok de laatste aan het langste eind, maar moest daarvoor wel 175.000 euro neertellen.

Daarmee was het openingsnummer gelijk ook het klapstuk van de veiling. Wat later op de avond legde Sven Rothenberger wel de hand op de scherpe, maar zeer getalenteerde Hilary by Cendy (v. Florestan). Deze merrie komt uit dezelfde stam als de KWPN-hengst Grenoble, die in dezelfde veiling voor 120.000 euro naar Oostenrijk ging. Hilary en Grenoble zijn gefokt uit de Endy-stam van Huub van Helvoirt die ook de hengsten Zuidenwind en Charmeur opleverde.

Het vierde paard in de veiling leverde ook al een topprijs op. Louis en Gabriëlle Röst van Stoeterij ’t Haarbosch werden voor 120.000 euro eigenaar van Ucelle de l’Ocean (v. Londonderry). De Lichte Tour-ruin Zonnidus (Sunny Boy x Flemmingh) vertrok voor 125.000 euro naar China.

Mariska Schalekamp werd voor 155.000 euro eigenaresse van het Grand Prix-paard Rousseau’s Topas (Rousseau x Rohdiamant).

In totaal werden 37 dressuurpaarden geveild, van driejarige tot en met Grand Prix. De gemiddelde prijs bedroeg 49.000 euro.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook