Ga naar hoofdinhoud

Hengst Casco plotseling overleden

Nog in de bloei van zijn leven, hij zou dit jaar zestien worden, is afgelopen week de internationale springhengst Casco (Cascavalle x Landlord) overleden. “Hij had niet goed willen doordekken en toen hij van de bok afkwam, viel hij dood neer”, vertelt eigenaar Anton Geessink enigszins aangeslagen. Hij had de hengst net zes weken verhuurd naar Italië, waar Casco zich waar begon te maken en al zo’n twintig merries had gedekt. Geessink: “Ze waren heel blij met hem.” De precieze doodsoorzaak is niet bekend.

Geessink kocht de Holsteins gefokte Casco als driejarige gedeeltelijk aan en had veel vertrouwen in de hengst. Casco werd uiteindelijk ingeschreven bij het KWPN en later ook erkend in Hannover, Holstein, Westfalen en Oldenburg. Bij het NRPS kreeg Casco diverse zonen goedgekeurd. Gerald Geesink bracht de hengst uit op het hoogste springniveau in diverse Grote Prijzen en landenwedstrijden. De schimmelhengst, die ook te boek staat als winnaar van de VHO Trofee in 2007 op de KWPN Hengstenkeuring, was net met pensioen.

Verschillende nakomelingen zijn nu bezig internationaal door te breken op 1,60 m-niveau, waaronder Carlson (mv. Calvados x Amethist) van Karin Eckermann. “We hebben veel met hem meegemaakt”, aldus Geessink, die van de hengst nog een geringe voorraad diepvriessperma heeft.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Hengst Casco plotseling overleden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook