Ga naar hoofdinhoud

Jur Vrieling met Heineken naar winst Z/ZZ: ‘Hij is net z’n vader’

Jur Vrieling met Heineken. Foto: Paardenkrant/Jacquelien van Tartwijk

In de eerste rubriek van Blom Hengstencompetitie vandaag in Kronenberg, de klasse Z/ZZ, bereikten 17 combinaties de barrage. Jur Vrieling wist wat hem te doen stond met Heineken VK VDL (Zirocco Blue VDL x Rebel II Z) en greep de winst met de fantastisch springende hengst van fokker Mark van Kleef en VDL Stud.

“Hij is extreem scherp, net als zijn vader, en ook super voorzichtig. En ik kan er hard mee rijden, dat vind ik leuk!”, lacht Vrieling die de hengst nu zo’n zes weken onder het zadel heeft. “Heineken heeft heel veel kwaliteit en ik wilde zijn mede-eigenaresse Kelly van Kleef graag een mooi verjaardagscadeau bezorgen vandaag. Dat is gelukt!”

High Shutterfly tweede met nieuwe ruiter

Ook de als tweede geëindigde High Shutterfly (Sir Shutterfly x Chin Chin, fokker G.J. Kappert) heeft een nieuwe ruiter. Hij vormt een zo te zien zeer passende combinatie met Lennard de Boer, met wie hij twee vlotte nulrondes op Z-niveau sprong.

Hotspot springt naar derde plek

De derde plek ging naar de eveneens geheel foutloos springende Hotspot (Hors la Loi II x Nabab de Rêve, fokker Familie Dingen) onder Mathijs van Asten.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook