Ga naar hoofdinhoud

700.000 euro-hengst Maracaná topper sporttest Verden

Maracaná (Millennium x Lord Loxley) - Foto: Equitaris/Wegener
De in 2017 op de Westfaalse hengstenkeuring voor 700.000 euro aan Gestüt Bonhomme verkochte Maracaná (Millennium x Lord Loxley I) kwam vandaag als topper uit de bus in de sporttest. De hengst die vorig jaar met een 8,34 slaagde voor zijn 14-dagentest, kwam vandaag in Verden gemiddeld uit op een 8,62 en was daarmee de beste vierjarige dressuurhengst. Bij de vijfjarigen ging de hoogste score naar Franco Nero (Franziskus x Sorento) met een 8,24. Van de 9 vierjarigen slaagden er 8 (één hengst werd teruggetrokken) en alle zes vijfjarigen slaagden.

Alle hengsten die vandaag door de gastruiter werden getest, slaagden in Verden. Het laagste gemiddelde daarbij was de 7,59 van de door Nel ten Heuvel gefokte Westfaalse vijfjarige premiehengst Velvet (v. Van Vivaldi) en de hoogste gemiddelde score was voor de vierjarige Maracaná. De Millennium-zoon kreeg een 8,8 voor de stap, een 8,5 voor de draf, een 8,2 voor de galop, een 8,8 voor de rittigkeit en een 8,8 voor de totaalindruk. Geen enkele andere hengst kwam boven de 8,5 gemiddeld uit. Het dichtst in de buurt kwam de vierjarige Royal Palace (v. Royal Classic II) met een 8,4.

Franco Nero

Bij de vijfjarigen was er geen enkele hengst die zijn sporttest afsloot met een gemiddelde van 8,5 of hoger. Franco Nero kreeg 7,8 voor de stap, een 8,5 voor de draf, een 8,2 voor de galop, een 8,3 voor de rittigkeit en een 8,5 voor de totaalindruk. Daarmee kwam zijn gemiddelde uit op een 8,24.

Uitslag
Catalogus

Franco Nero

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.