Ga naar hoofdinhoud

700.000 euro-hengst Maracaná topper sporttest Verden

Cat.nr 37 (Millennium x Lord Loxley) - Foto: Equitaris/Wegener

De in 2017 op de Westfaalse hengstenkeuring voor 700.000 euro aan Gestüt Bonhomme verkochte Maracaná (Millennium x Lord Loxley I) kwam vandaag als topper uit de bus in de sporttest. De hengst die vorig jaar met een 8,34 slaagde voor zijn 14-dagentest, kwam vandaag in Verden gemiddeld uit op een 8,62 en was daarmee de beste vierjarige dressuurhengst. Bij de vijfjarigen ging de hoogste score naar Franco Nero (Franziskus x Sorento) met een 8,24. Van de 9 vierjarigen slaagden er 8 (één hengst werd teruggetrokken) en alle zes vijfjarigen slaagden.

Alle hengsten die vandaag door de gastruiter werden getest, slaagden in Verden. Het laagste gemiddelde daarbij was de 7,59 van de door Nel ten Heuvel gefokte Westfaalse vijfjarige premiehengst Velvet (v. Van Vivaldi) en de hoogste gemiddelde score was voor de vierjarige Maracaná. De Millennium-zoon kreeg een 8,8 voor de stap, een 8,5 voor de draf, een 8,2 voor de galop, een 8,8 voor de rittigkeit en een 8,8 voor de totaalindruk. Geen enkele andere hengst kwam boven de 8,5 gemiddeld uit. Het dichtst in de buurt kwam de vierjarige Royal Palace (v. Royal Classic II) met een 8,4.

Franco Nero

Bij de vijfjarigen was er geen enkele hengst die zijn sporttest afsloot met een gemiddelde van 8,5 of hoger. Franco Nero kreeg 7,8 voor de stap, een 8,5 voor de draf, een 8,2 voor de galop, een 8,3 voor de rittigkeit en een 8,5 voor de totaalindruk. Daarmee kwam zijn gemiddelde uit op een 8,24.

Uitslag
Catalogus

Franco Nero

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook