Ga naar hoofdinhoud

HK BWP: Vandaag nog 51 hengsten in de baan

Van de ruim 80 aangeboden hengsten zijn er nog 51 in de race voor een BWP-dekbrevet. Vandaag is de laatste dag van de tweede fase van de hengstenkeuring in Moorsele en maakt de hengstenkeuringscommissie bekend welke hengsten mogen aantreden bij de derde fase, die later dit jaar in Neeroeteren plaats vindt. Vanaf 9.00 uur verschijnen de hengsten voor de laatste keer in de baan. 

Vandaag staat, net zoals gisteren, het vrijspringen op het programma voor de springhengsten. De dressuurhengsten hoeven niet te springen, maar worden nogmaals bekeken bij het vrijbewegen. Onder de dressuurhengsten die nog in de running zijn voor een Belgisch dekbrevet is ook de VSN-kampioen Atomic (v. Ampere).

In verschijnen er vandaag 36 BWP-springhengsten, twaalf niet-BWP springhengsten en drie dressuurhengsten voor de jury. Bewezen bloed doet het goed in Moorsele, zo zijn er maar liefst vier zonen van Nabab de Reve, twee van Darco en twee van Diamant de Semilly nog steeds in de race. Ook van Clarence C, For Pleasure, Pommeau du Heup, Echo van het Neerenbosch, Calvaro en Diarado zijn er nog twee zonen in de running voor Neeroeteren.

Klik hier voor de volledige startlijst van vandaag. (XLS)

De BWP-hengstenkeuring is live te volgen via horse-live.com 

Klik hier voor het programma van de tweede fase in Moorsele.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook