Ga naar hoofdinhoud

HK NRW: 35 hengsten goedgekeurd

De NRW-hengstenkeuringscommissie, voor het eerst onder leiding van de nieuwe Westfaalse fokkerijleider Wilken Treu, heeft vandaag 35 hengsten groen licht gegeven voor de dekdienst, de helft van de 70 hengsten in de catalogus. 24 dressuur- en elf springhengsten mogen Westfaalse merries gaan bedienen. Flink minder dan voorgaande jaren, maar niet onterecht gezien de geringe kwaliteit van de jaargang. 

De KWPN-hengst Ampere (v. Rousseau) kreeg maar liefst vier zonen goedgekeurd uit de sterke jaargang die hij presenteerde. Eén daarvan is cat.nr 4 (mv. Gribaldi), die in Nederlands eigendom is. Willeke Bos fokte de scherpe zwarte en Team Nijhof kocht hem voorafgaand aan de keuring al deels aan. Klik hier voor een video van cat.nr 4. 

Naast de zonen van Ampere kregen ook cat.nr 14 (v. De Niro, video), cat nr 18 (v. Diamond Hit, video), cat nr 36 (v. Laureus, video), cat nr 46 (v. Sir Donnerhall, video) en de Nederlands gefokte cat nr 48 (v. Vivaldi, video) de handen op elkaar.

De Westfaalse springpaardenjaargang van 2012 is een magere. Van de 25 springhengsten werden er elf goedgekeurd. Daarbij liet een zoon van Cornet’s Stern – die in Oldenburg afgelopen weekend ook al de kampioen leverde – de beste indruk achter. Het gaat om cat nr 58 (video). Een andere zeer goede springhengst die een zeer goede indruk achter liet was cat nr 69 (v. Numero Uno, video) die tot de verbazing van het publiek niet goedgekeurd werd. Toen fokkerijleider Treu bekend maakte de hengst niet goed te keuren, was een flink fluitconcert te horen.

Morgen worden de premies uitgedeeld en vervolgens staat de veiling op het programma van de Westfaalse keuring.

Klik hier voor alle goedgekeurde hengsten. 

Klik hier voor de volledige collectie. 

Lees vrijdag alles over de Westfaalse hengstenkeuring in De Paardenkrant.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook