Ga naar hoofdinhoud

HK NRW: Kampioenshengst van Laureus voor 240.000 euro geveild

Cat nr 36 (Laureus x Lord Sinclair I) werd vanmiddag uitgeroepen tot kampioen van de Westfaalse keuring. De sterk bewegende bruine van 1.64 m werd in de aansluitende veiling voor 240.000 euro verkocht aan de Duitse Stoeterij Massener Heide. De twee reservekampioenen zijn beide van Nederlandse makelij: achter de Laureus-zoon mocht cat nr 48 (v. Vivaldi) van Sven Rothenberger aansluiten en derde werd cat nr 4 (v. Ampere) van Willeke Bos en Team Nijhof. 

De twee Nederlandse reservekampioenen werden niet verkocht. De Vivaldi van familie Rothenberger, die werd geboren in de stallen van E. en J. Schuiling uit Oosterwolde, komt ter dekking op het station van Wilhem Holkenbrink. Willeke Bos (tevens fokster) en Team Nijhof verhuren hun Ampere het komende dekseizoen aan het NRW-Landgestüt in Warendorf.

Beste springhengst van de keuring werd cat nr 63 (v. Coupe de Coeur), die in de aansluitende veiling voor 150.000 euro. Nog twee hengsten brachten meer dan een ton op. Het gaat om twee zonen van Ampere, cat nr 1 en cat nr 5. Zij werden voor respectievelijk 170.000 en 120.000 euro verkocht.

Klik hier voor alle uitslagen. 

Lees vrijdag alles over de Westfaalse keuring in De Paardenkrant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook