Ga naar hoofdinhoud

HK NRW: Kampioenshengst van Laureus voor 240.000 euro geveild

Cat nr 36 (Laureus x Lord Sinclair I) werd vanmiddag uitgeroepen tot kampioen van de Westfaalse keuring. De sterk bewegende bruine van 1.64 m werd in de aansluitende veiling voor 240.000 euro verkocht aan de Duitse Stoeterij Massener Heide. De twee reservekampioenen zijn beide van Nederlandse makelij: achter de Laureus-zoon mocht cat nr 48 (v. Vivaldi) van Sven Rothenberger aansluiten en derde werd cat nr 4 (v. Ampere) van Willeke Bos en Team Nijhof. 

De twee Nederlandse reservekampioenen werden niet verkocht. De Vivaldi van familie Rothenberger, die werd geboren in de stallen van E. en J. Schuiling uit Oosterwolde, komt ter dekking op het station van Wilhem Holkenbrink. Willeke Bos (tevens fokster) en Team Nijhof verhuren hun Ampere het komende dekseizoen aan het NRW-Landgestüt in Warendorf.

Beste springhengst van de keuring werd cat nr 63 (v. Coupe de Coeur), die in de aansluitende veiling voor 150.000 euro. Nog twee hengsten brachten meer dan een ton op. Het gaat om twee zonen van Ampere, cat nr 1 en cat nr 5. Zij werden voor respectievelijk 170.000 en 120.000 euro verkocht.

Klik hier voor alle uitslagen. 

Lees vrijdag alles over de Westfaalse keuring in De Paardenkrant.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook