Ga naar hoofdinhoud

Millennium van Jan Pieter Dalsem Trakehner kampioen

Update
Kaiser Milton (v. Millennium) met voorbrenger Gerard Geling, Jan Pieter Dalsem en A.J.M. Aan de Stegge (v.l.n.r.).
Jan Pieter Dalsem uit Den Hoorn is nog niet extreem lang in de paardenbusiness bezig, maar hij heeft zijn eerste hengstenkeuringskampioen al te pakken. En dat in Duitsland. De door A.J.W. Aan de Stegge uit Enter gefokte Kaiser Milton (v. Millennium) is gehuldigd als kampioen van de Trakehner keuring. Hij werd in de wandelgangen al genoemd als favoriet, maar dat de hengst in principe niet te koop was stond hem daarbij in de weg. Nu heeft Dalsem besloten hem toch te veilen en heeft hij dus zijn eerste kampioen te pakken. 

De uit de volle zus van de Grand Prix-hengsten Kaiserkult TSF en Kaiserdom gefokte hengst was de absolute publieksfavoriet en fokkerijleider Lars Gehrmann omschreef hem als een hengst die alles combineert: een prachtig model, goede bewegingen en een goed achterbeen en een geweldige pedigree. Dalsem kocht Kaiser Milton als veulen op de Prinsjesdagveiling voor 15.000 euro.

Te veilen kampioen

Het Trakehner Verband houdt er op de begroting rekening mee dat de kampioen van de hengstenkeuring wordt geveild, dus daarom was het spannend of Kaiser Milton daadwerkelijk kampioen zou worden. Nu Dalsem heeft besloten hem toch in de veiling te doen, stond niets hem meer in de weg.

Sir Picasso reservekampioen, United Affair 2e reservekampioen

De in uitstraling veel op Kostolany lijkende cat.nr 5 Sir Picasso (Distelzar x Pretty Dancer) werd gehuldigd als reservekampioen en de derde plaats was voor United Affair (Herbstkönig x Sixtus), waarbij zijn goede sprong hem hielp aan die hoge plaatsing. Cat.nr 5 wordt niet geveild, United Affair wel.

13 hengsten goedgekeurd, 7 geprimeerd

Millennium van Jan Pieter Dalsem geprimeerd en publieksfavoriet

13 van de 33 voorgestelde hengsten op de Trakehner keuring zijn dit jaar goedgekeurd en daarvan krijgen er maar liefst zeven een premie. Daaronder ook de Nederlandse inzending cat.nr 22 Kaiser Milton (Millennium x Van Deyk) die werd geboren bij A.J.M Aan de Stegge uit Enter en op de keuring werd voorgesteld door Jan Pieter Dalsem uit Hoorn. Kaiser Milton, gefokt uit de volle zus van de Grand Prix-hengsten Kaiserkult TSF en Kaiserdom TSF, is de ware publiekslieveling en wordt door velen getipt als kampioen. Toch is er daarbij een probleem: hij is niet te koop en het Trakehner Verband geeft altijd de voorkeur aan een te veilen kampioenshengst.

Drie keer Millennium

Millennium had dit jaar het grootste aandeel in de collectie. Van zijn zes zonen zijn er drie goedgekeurd én geprimeerd. Naast Kaiser Milton zijn dat cat.nr 21 Resedon (mv. Cadeau) en cat.nr 25 Schneetänzer (mv. King Arthur). De overige premiehengsten zijn de zichtbaar op Kostolany ingeteelde cat.nr 5 Sir Picasso (v. Distelzar) cat.nr 11 Dezember (Herakles x Imperio), cat.nr 12 United Affair (Herbstkönig x Sixtus), cat.nr 15 Grappa Nero (Imhotep x Alter Fritz), die net zoals cat.nr 5 is ingeteeld op Kostolany en ook veel van hem wegheeft. Opvallend genoeg kreeg de complete en lang gelijnde cat.nr 30 geen premie.

Langels

De invloed van familie Langels, ook de fokkers van Kostolany, is dit jaar groot op de keuring. Niet alleen met hun eigen hengsten (Sir Picasso, Grappa Nero, Goldwert, Under and Over) maar ook via de invloed van de door hun gefokte hengsten.

De goedgekeurde hengsten

Cat.nr 5 Sir Picasso (Distelzar x Pretty Dancer) – Premie
Cat.nr 7 Bourani (Fairmont Hill x Legretto)
Cat.nr 11 Dezember (Herakles x Imperio) – Premie
Cat.nr 12 United Affair (Herbstkönig x Sixtus) – Premie
Cat.nr 14 Dornfink (Horalas x Abdullah)
Cat.nr 15 Grappa Nero (Imhotep x Alter Fritz) – Premie
Cat.nr 19 Goldwert (Le Rouge x Alter Fritz)
Cat.nr 20 Kara ben Nemsi (Luxor x Rheinklang)
Cat.nr 21 Resedon (Millennium x Cadeau) – Premie
Cat.nr 22 Kaiser Milton (Millennium x Van Deyk) – Premie
Cat.nr 25 Schneetänzer (Millennium x King Arthur) – Premie
Cat.nr 27 Under and Over (Saint Cyr x Easy Game)
Cat.nr 30 In Versuchung (Schwarzgold x Likoto xx)

Bekijk hier een impressie van de hengsten bij het vrijbewegen:

Bekijk hier een impressie van de hengsten bij het vrijspringen van gisteren:

Bekijk hier een impressie van de hengsten op de straat:

Collectie

Millennium (v. Easy Game) is met zes toegelaten zonen topaanvoerder. Zijn zonen komen uit moeders van Cadeau, Van Deyk, Herzruf, Ovaro, King Arthur en K2. Schwarzgold heeft drie hengsten op de keuring (uit moeders Likoto xx, Hohenstein en Maizauber) en hetzelfde geldt voor Saint Cyr (uit moeders van Easy Game, Summertime en Friedensfürst).

De keuring is live te volgen via ClipMyHorse.tv

Programma

Donderdag 19 oktober
13.00 beoordeling op de straat
Vrijdag 20 oktober
10.30 uur vrijspringen (deel 1)
13.30 uur vrijspringen (deel 2)
Zaterdag 21 oktober
8.30 uur vrijbewegen (deel 1)
11.00 vrijbewegen (deel 2)
13.00 uur keuring
Zondag 22 oktober
10.00 uur primering
13.30 uur veiling

Handige links

Klik hier voor de catalogus
Klik hier voor de collectie op HorseTelex.nl
Klik hier voor het programma
Klik hier voor meer informatie
Klik hier voor de livestream van ClipMyHorse.tv


Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.