Ga naar hoofdinhoud

Stal Tops, VDL en Frederik De Backer lanceren Trigon Auctions

Presly- Hardrock Z x Contendro I. Trigon Auctions

Op vrijdag 17 Juli 2020 hebben Stal Tops, familie Van de Lageweg en Frederik De Backer een nieuw veilingplatform gelanceerd, Trigon Auctions . Het platform biedt fokkers en kopers de kans om veulens, 2 en 3 jarigen, fokmerries, embryo’s en sportpaarden te kopen en te verkopen via wederkerende veilingen door het jaar heen.

De samenstelling van 3 experten in hun vak maakt Trigon Auctions bijzonder. Stal Tops, in eigendom van een Olympisch gouden medaille-winnaar en oprichter van de prestigieuze Longines Global Champions Tour, een toonaangevende hengstenhouderij wiens hengsten vier Olympische medailles wonnen en een bekende veilingmeester en paardensport commentator werken samen om een afzetmarkt te creëren.

Expertise

“Het is de eerste keer dat 3 spelers uit verschillende disciplines hun krachten bundelen om fokkers te ondersteunen in de vermarkting van hun veulens en anderzijds klanten heel gericht kunnen bijstaan in hun investeringen. Dit is letterlijk een brug tussen fokkers en kopers” vertelt Janko Van de Lageweg van de VDL Stud, wiens familie ook de gerespecteerde WEF Sporthorse Auction organiseert in samenwerking met  Equestrian Sports Productions evenals de De Wolden Summer Sale tijdens CH De Wolden.

De brug tussen fokkers en kopers

De Backer vertelt: “Online veilingen zijn een relatief nieuw medium om paarden te verkopen en te kopen en de markt heeft zich het laatste jaar enorm ontwikkelt met een groei in alle dimensies. Online kopen en verkopen vergt veel vertrouwen tussen de klant en het veilinghuis maar ook tussen het veilinghuis en de fokker/verkoper. Door streng te selecteren en enkel correcte veulens toelaten bouwen we voor ons zelf een duidelijke drempel die ook voor de klant vertrouwen schept om online met de zelfde overtuiging te kopen als offline.”

Transparantie

“Onze fokkers hebben een minimumprijs aangegeven en als die prijs niet gehaald wordt zijn de veulens niet verkocht en worden ze ook aangekondigd als niet verkocht. We willen transparant zijn naar onze klanten en naar andere fokkers. Door onze veulens in groepen te verdelen, trachten we een duidelijk scheiding te maken tussen de veulens. Group 1 zijn veulens afkomstig uit bijzonder sportfamilies, in combinatie met bewezen hengsten. Group 2 zijn eerder veulens die jonge, talentrijke hengsten als vader hebben of uit minder bekende sportfamilies. We staan helemaal achter die veulens en zij hebben net zo goed een kans om een succesvol sport paard te worden. We willen zo ook jonge hengsten de kans geven zich te tonen,” vertelt Frederik De Backer.

Buyers & Breeders Premium

“We moeten zij die de boel laten draaien belonen. Daarom hebben we een besloten om jaarlijks 20.000€ te investeren in een fokkers en kopers bonus, de Breeders & Buyers Premium. Veulens uit de veiling die later in de internationale sport presteren nemen deel aan de premie. Het geld wordt verdeeld tussen de fokker en de koper bij Trigon Auctions. Dit initiatief ondersteunt de fokkers en kopers die vertrouwen hebben in Trigon Auctions “ is de mening van de oprichters.

Bron: Persbericht

2 reacties op “Stal Tops, VDL en Frederik De Backer lanceren Trigon Auctions

  • Jan Jonas

    Leuke samenwerking, met haken en ogen. Niemand kan voorspellen hoe de ontwikkeling van een veulen, jaarling, twee jarige enz.enz. zal zijn met dit soort veilingen koopt men een illusie. Op papier interessant maar één maal verkocht begint het voor het paard pas. Bij welke nieuwe eigenaar komt dit paard te recht hoe zal de verdere ontwikkeling van het paard zijn of komt het paard weer snel in de veiling terug als de ontwikkeling niet goed of tegenvalt. Het voortbestaan van dit soort veilingen hangt hiermee samen. De toekomst zal het uitwijzen.

  • marcel dufour

    @JanJonas Ik ben juist de mening toegedaan dat veulens zeker zo goed via een veiling gekocht kunnen worden als dat je lijfelijk aanwezig bent.
    Er valt van veulens namelijk niet heel veel te voorspellen dus of je die nu koopt via een veiling of ter plekke het blijft in beide gevallen een gok.
    In mijn ogen is dan de meerwaarde van deze veiling dat ze al voorgeselecteerd zijn en dat je er diversen kunt zien in plaats van dat je de boer op moet om ze ter plekke te gaan bekijken, waar dat dan ook moge zijn. Dat laatste vergt veel meer tijd en het resultaat is hetzelfde…een grote gok.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook