Ga naar hoofdinhoud

Keurhengst UB 40 (17) ingeslapen

UB 40 (v. Olivi) - Foto: Iron Spring Farm
De afgelopen februari keur verklaarde UB 40 (Olivi x Michelangelo) is afgelopen zaterdag ingeslapen. Dat heeft de Iron Spring Farm, eigenaar van de voshengst, vandaag bekend gemaakt. De vader van onder andere Apache had een niet-gediagnosticeerde ziekte en zijn toestand verslechterde vorige week ernstig. Daarom besloot de Iron Spring Farm hem te euthanaseren. 

UB 40 werd als driejarige als derde geplaatst in de kampioensring op de KWPN Hengstenkeuring 2004, aansluitend werd hij in de KSS voor 145.000 euro geveild aan Wim Zegwaard en daarmee was hij de duurste hengst dat jaar. Het fokproduct van Ad van Os uit Sprang-Capelle liep vervolgens met succes het verrichtingsonderzoek, maar verhuisde een jaar later naar de Verenigde Staten, waar hij sinds die tijd bij Iron Spring Farm voor de fokkerij werd ingezet.

Apache

UB 40 bracht 311 KWPN geregistreerde nakomelingen, daarvan twee goedgekeurde zonen (Apache en El Capone) en vijftien elitemerries. Van maar liefst zes KWPN goedgekeurde hengsten is hij de grootvader. Vijf zonen van Apache (Grand Galaxy Win, Hometown, Intro K, Improver VDT en Indian Rock) en Just For You (Uthopia x UB 40).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.