Ga naar hoofdinhoud

KFPS-merrie Rosa derde in ZZ-Zwaar

Bij de Subtopwedstrijd in Sonnega waren afgelopen weekend acht Friese paarden aanwezig. Zes daarvan verschenen in de gecombineerde klasse ZZ zwaar/Prix St. Georges. Daniëlla Smit reed met Rosa fan Bangazathe (v. Brandus) naar 64% en een prachtige derde plek in een sterk deelnemersveld.

Het was voor de negenjarige Rosa, in eigendom van Dick en Gea Reiding, de tweede keer dat ze in de klasse ZZ zwaar uitkwam. “Ik ben natuurlijk superblij met deze score”, aldus Daniëlla Smit. “De vorige keer liep ze ook al een fijne proef, maar de afgelopen weken hebben we gewerkt aan meer gedragenheid en controle. Rosa is een slim, maar ook heftig paard dat met name in de proeven erg druk kan worden. Dat gaat ten koste van het tempo. In Sonnega was ze vrij rustig en kon ik de controle behouden. Hiermee was ik al erg tevreden. De jury gaf ons complimenten over het mooie beeld en de goede wissels, daarvoor hadden we zelfs meerdere achten op het protocol.”

Marsja Dijkman en Haitse (v. Jasper) vielen met 63,14% en een achtste stek nog net in de prijzen. Op plaats tien stond Thea Dijkstra met Nykle fan Autofarm (Ielke 382 Sport, 63%), gevolgd door Ieke Baukje Anema en Wifo’s Reinder (v. Beintse, 62,29%). Heleen de Haas had twee Friese paarden meegenomen naar Sonnega. De ZZ-Zwaar-proef met Lyts fan ‘e Boppelannen (v. Sape) werd gewaardeerd met 61,86% en de dertiende stek.

In de PSG had ze de hengst Nanne fan Sweagerfean (v. Aan) gezadeld. Hun proef bleek net niet voldoende voor een winstpunt: 59,47%. Een zeer blije Ingeborg Klooster zette met Loadewyk 431 Sport (v. Tsjerk) de gecombineerde klasse Intermédiaire I/PSG op haar naam. Loadewyk is twee jaar uit de running geweest door een peesblessure. De elfjarige hengst is volledig hersteld en liet dit zien door naar 66,18% in de PSG, en de uiteindelijke overwinning, te dansen. Jorn 430 Sport (v. Fabe) werd onlangs door Stoeterij Galloper uit Berkel en Rodenrijs aangeschaft. Sindsdien wordt de hengst onder de naam Galloper Jorn in de sport uitgebracht door zijn vaste amazone Ingeborg Klooster. In de Intermédiaire I mocht de combinatie 60,59% noteren.

In Dordrecht nam Melanie Mouthaan met Wilke C. van de Wijdewormer Ster (v. Fabe) deel aan de rubriek Grand Prix voor ruiters/amazones onder de 25 jaar. Hun inspanningen waren niet voor niets: de proef leverde 62,56% op.

Bron: Horses / KFPS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook