Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Ferdeaux naar Kirsten Brouwer

KWPN-hengst Ferdeaux (v. Bordeaux) onder Cora Verlouw.
Vorige week berichtte Horses.nl al dat de KWPN- en Oldenburg-goedgekeurde hengst Five Star (v. Amazing Star) sinds kort op stal staat bij Kirsten Brouwer. Aan het hengstenbestand van de amazone is anderhalve maand geleden ook de KWPN-goedgekeurde hengst Ferdaux (v. Bordeaux) toegevoegd.

De vierjarige Ferdeaux is in eigendom van hengstenhouder Joop van Uytert en fokker Gerrit van Esterik. Ferdeaux werd afgelopen zomer door zijn stalamazone Cora Verlouw uitgebracht in de PAVO Cup, waar de combinatie een twaalfde plaats in de finale behaalde. Joop van Uytert vertelt over de keuze voor Kirsten Brouwer als amazone voor Ferdeaux: “Brouwer boekt mooie successen met Eye Catcher en Kirsten was zelf erg gecharmeerd van Ferdeaux in de PAVO Cup.”

Kirsten Brouwer heeft haar stallen inmiddels flink gevuld met goedgekeurde hengsten. De amazone uit Zegveld heeft de beschikking over Eye Catcher, winnaar van de bronzen medaille op het WK in Verden en winnaar van de Pavo Cup, Dancer (v. Vivaldi), winnaar van de Pavo Cup en goud op het WK in Verden, de driejarige Ferguson (v. Floriscount), Charmingmood (v. Winningmood), winnaar op de Hippiade in het Z2 en Westenwind (v. Flemmingh) die presteert in de Lichte Tour.

Bron: Horses.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook