Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Inverness en vijf NRPS-hengsten in veiling bij Van Olst

Inverness hier onder Charlotte Fry Foto: Melanie Brevink- van Dijk
De KWPN-goedgekeurde Inverness (v. Everdale) van Gertjan van Olst en Robert Lickley, die overigens nooit met vers sperma beschikbaar is geweest, komt onder de hamer in de Van Olst-veiling op 30 maart. Gertjan van Olst veilt ook vijf NRPS-hengsten: de zevenjarige Crosby (v. Chippendale), de zesjarige Denzel Washington (v. De Niro), de vijfjarige Nagano (v. Negro) en de dit voorjaar goedgekeurde hengsten Ernesto (v. Everdale) en Night or Day (v. Negro).

Inverness werd in het najaarsonderzoek 2016 ingeschreven met 81,5 punten en scoorde vorig jaar in de halve finale van de Pavo Cup 80 punten onder Benjamin Maljaars. De zevenjarige NRPS-hengst Crosby (ook KWPN aangewezen) werd vorig jaar vierde in de Pavo Cup onder Charlotte Fry. Voor wie dit jaar mee wil doen aan de WK-selectie: dat kan met deze hengst. Via de Pavo Cup kwalificeerde hij zich.

De zesjarige Denzel Washington (kleinzoon van Dolly) slaagde in 2016 voor het NRPS verrichtingsonderzoek en de vijfjarige Nagano (ook KWPN aangewezen) was in 2017 de topper van het NRPS verrichtingsonderzoek. Verder brengt Van Olst een heel stel paarden uit de eerste jaargang van KWPN-keuringskampioen Glamourdale in de veiling, maar liefst negen stuks.

Klik hier voor de collectie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!