KWPN-hengst Inverness en vijf NRPS-hengsten in veiling bij Van Olst

Charlotte Fry, hier met Inverness Foto: Melanie Brevink- van Dijk

De KWPN-goedgekeurde Inverness (v. Everdale) van Gertjan van Olst en Robert Lickley, die overigens nooit met vers sperma beschikbaar is geweest, komt onder de hamer in de Van Olst-veiling op 30 maart. Gertjan van Olst veilt ook vijf NRPS-hengsten: de zevenjarige Crosby (v. Chippendale), de zesjarige Denzel Washington (v. De Niro), de vijfjarige Nagano (v. Negro) en de dit voorjaar goedgekeurde hengsten Ernesto (v. Everdale) en Night or Day (v. Negro).

Inverness werd in het najaarsonderzoek 2016 ingeschreven met 81,5 punten en scoorde vorig jaar in de halve finale van de Pavo Cup 80 punten onder Benjamin Maljaars. De zevenjarige NRPS-hengst Crosby (ook KWPN aangewezen) werd vorig jaar vierde in de Pavo Cup onder Charlotte Fry. Voor wie dit jaar mee wil doen aan de WK-selectie: dat kan met deze hengst. Via de Pavo Cup kwalificeerde hij zich.

De zesjarige Denzel Washington (kleinzoon van Dolly) slaagde in 2016 voor het NRPS verrichtingsonderzoek en de vijfjarige Nagano (ook KWPN aangewezen) was in 2017 de topper van het NRPS verrichtingsonderzoek. Verder brengt Van Olst een heel stel paarden uit de eerste jaargang van KWPN-keuringskampioen Glamourdale in de veiling, maar liefst negen stuks.

Klik hier voor de collectie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.