Ga naar hoofdinhoud

KWPN Kampioenschappen: 50 zesjarigen blijven foutloos in eerste onderdeel

Meloma H.B. (v. Impressive) met Bert-Jan Zuidema. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Een stel goede paarden verscheen vandaag aan de start in het eerste onderdeel van het KWPN Kampioenschap voor zesjarigen in Exloo. In deze leeftijdscategorie bleven in totaal 50 combinaties foutloos.

Een goede groep van 96 zesjarige paarden ging met elkaar de strijd aan in dit eerste onderdeel. Hoewel ze geen simpele proef voorgeschoteld kregen, slaagde toch meer dan de helft erin om foutloos te finishen.

Voormalige kampioenen en KWPN-hengsten

Onder meer voormalig NMK-kampioen Mette VDL (v. Etoulon VDL) onder Nella Bijlsma, de Blom Cup-kampioen van vorig jaar Mister SFN (v. Grandorado TN) onder Hessel Hoekstra en vier KWPN-goedgekeurde hengsten bleven overtuigend foutloos in het eerste onderdeel. Dat betreft de hengsten Stargos VDL (v. Stakkato Gold) onder Hessel Hoekstra, Messini de F (v. Kannan) onder Conor Drain, Mees van de Watermolen (v. Vannan) onder Mart IJland en de eveneens goed springende McAllister VDL (v. Inaico VDL) onder Wesley de Boer.

Hengstenselectie

Met goede nulrondes gaven de hengsten Cero Blue TN (v. Chacoon Blue) en Bokito van de Woestenheide (v. Brantzau VDL) hun visitekaartje af, zij nemen beide deel in het kader van de hengstenselectie. De hengstenkeuringscommissie heeft beide zesjarige hengsten uitgenodigd om morgen in het tweede onderdeel van start te gaan, waarin ze opnieuw beoordeeld worden.

Cero Blue TN (v. Chacoon Blue) met Kars Bonhof. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Uitslag

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.