Ga naar hoofdinhoud

Van Uytert komt met actie om Hermès aan het dekken te krijgen

Hermès (v. Easy Game) met Dinja van Liere Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Joop van Uytert heeft zelf veel vertrouwen in Hermès (v. Easy Game) maar qua dekkingen loopt het geen storm . De in 2015 bij het KWPN ingeschreven hengst heeft tot en met 2018 nog maar 35 KWPN-geregistreerde nakomelingen gebracht. Om die reden komt de hengstenhouder met een actie, hij geeft fokkers die Hermès dit seizoen willen gebruiken een vette korting van 35%. "Ik hoop dat er dan toch wat meer fokkers zijn die hem in gaan zetten." 

Hermès werd in 2015 met 78,5 punten ingeschreven en liet in het daaropvolgende jaar een knappe uniforme collectie veulens zien op de afstammelingenkeuring. Uit die eerste jaargang van twaalf veulens (zes merries/zes hengsten) is er ondertussen eentje ZfdP goedgekeurd (Hey Henkie), eentje is aangewezen voor de derde bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring (cat.nr 510) en eentje werd onlangs op de tweede fase van de BWP hengstenkeuring doorverwezen naar de zadeltest (Lincom’s Leonardo Davinci CL).

Over de streep trekken

“Ik denk dat Hermès echt wat kan toevoegen aan de fokkerij. Ik wilde deze actie eigenlijk vorig jaar al doen, maar heb bewust toch even gewacht op hoe de eerste jaargang uitgegroeid was. Dat lijkt goed en ik hoop dat ik nu toch wat meer fokkers over de streep kan trekken. Met deze actie wil ik vooral een statement maken, het vertrouwen in deze hengst tot uitdrukking brengen. Hij brengt veel ras, lichtvoetigheid in de bewegingen en heeft zelf veel piaffe-passage aanleg. Daarbij fokt die stam gewoon goed, z’n moeder heeft ondertussen al twee goedgekeurde zonen, één aangewezen hengst en nu weer eentje die naar Den Bosch mag.” De merries voor Hermès moeten volgens Van Uytert wel een goede bovenlijn hebben.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook