Ga naar hoofdinhoud

KWPN’ers Michellino en United in top HorseTelex-ranking

Exclusief
Michellino als 23-jarige in 2014 - Foto: Privé
Rubin Royal OLD (v. Rohdiamant) staat nog steeds aan kop op de dynamische IPV A-ranking van HorseTelex Results en inmiddels is grootverdiener De Niro (v. Donnerhall) nog een plaatsje gezakt. De 26-jarige KWPN-gefokte Michellino (v. Michelangelo), die de klassering vooral aan zijn Deens gefokte nazaten heeft te danken, staat momenteel op plaats 2. Op de B-ranking doet United het goed met een derde plaats. 

Op de dynamische HorseTelex Results-ranking tellen op dit moment de internationale uitslagen van 15 februari 2016 tot en met 14 februari 2017 mee en de nafok van Rubin Royal presteert – net zoals op de jaarranking van 2016 – het beste.

KWPN’er Michellino

De door Johan Berendsen uit het Gelderse Hengelo gefokte Michellino, misschien wel een van de meest ondergewaardeerde Grand Prix-verervers, tekent op dit moment voor de tweede plaats en heeft dat onder andere te danken aan Smeyers Molberg, Mira en My Lady. Van hem lopen er vijftien nakomelingen in de internationale sport.

61 internationaal presterende nakomelingen

Grootverdiener De Niro, aanvoerder van de WBSFH-ranking, staat op dit moment op plaats 3 en heeft van alle dressuurhengsten de meeste internationaal presterende nakomelingen, maar liefst 61. De nafok van Rubin Royal en Michellino komt echter gemiddeld aan hogere percentages. Vierde staat de overleden hengst Dimaggio (v. Don Primero).

Negro vijfde

KWPN hengst van het jaar, Negro (v. Ferro), is gestegen van de vijfde naar de achtste plaats en verslaat daarmee vader Ferro, die op dit moment op de zevende plaats staat. Jazz valt met zijn elfde plaats net buiten de toptien.

United derde op B-ranking

Op de B-ranking, waar prestaties van nakomelingen tot en met 12 jaar meetellen, doet de onlangs deels aan Team Nijhof en de gebroeders Brouwer verkochte United (v. Krack C) het goed. Hij staat derde en heeft die plaats onder andere te danken aan de U-25 paarden MDH Avanti en TC Athene.

Team Nijhof doet ook goede zaken met Johnson (v. Jazz), die voor de vierde plaats tekent.

Rock Forever aan kop

Op de B-ranking staat nu Rock Forever I (v. Rockwell) aan kop. Stedinger, die in op de jaarranking 2016 de beste zaken deed in de B-klasse, doet nu mee op de A-ranking. Hij staat daar nu veertiende. Op de dynamische B-ranking staat Hotline (v. Hofrat) tweede.

Klik hier voor de volledige rankings (alleen voor abonnees)

Klik hier voor uitleg over de HorseTelex Results-ranking

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!