Ga naar hoofdinhoud

“KWPN’s got Talent”

Foto Lonneke Ruesink
Traditiegetrouw worden op de vrijdagavond van de KWPN Hengstenkeuring de KWPN goedgekeurde hengsten, die in de lichte- en zware tour uitkomen, aan het publiek voorgesteld in de strijd om de VHO Trofee Dressuur. Dit jaar gebeurt dat in een volledig nieuwe, eigentijdse formule, KWPN’s got talent!

De VHO-Trofee dressuur biedt een platform om de hengsten in een kür op muziek aan het publiek voor te stellen. Het betreft echter geen gewone wedstrijd. Het gaat om een binnen de paardensport nog niet eerder vertoonde show, die iets weg heeft van een talentenjacht. De jury bestaat uit een dressuurjurylid en twee gastjuryleden. Dit zijn BN-ers die bekendheid genieten als jurylid bij talentenjachten en ervaring hebben als choreograaf, acteur, presentator etc. Alle juryleden geven afzonderlijk een beoordeling en mondeling commentaar, waarbij de gastjuryleden natuurlijk tot onverwachte conclusies kunnen komen.

In deze nieuwe formule wordt extra aanspraak gedaan op de creativiteit van de ruiters. Het is tenslotte niet vanzelfsprekend dat de ruiter met het beste paard of de ruiter die technisch gezien de beste proef heeft gereden als winnaar uit de bus komt. Eén ding is zeker: het publiek zal de hengsten optimaal kunnen beoordelen: in de kür op muziek moeten immers alle oefeningen worden getoond die behoren bij het niveau waarop de hengst in de sport uitkomt, maar, de ruiter zal niet alleen het dressuurjurylid van zijn/haar kwaliteiten moeten overtuigen maar ook de gastjuryleden die geen enkele dressuurachtergrond hebben. En dat kan leiden tot een verrassend resultaat.

Er zullen maximaal zes hengsten op uitnodiging deelnemen. Uitnodiging geschiedt op basis van geleverde sportprestaties in de periode van 22 maart 2013 t/m 22 december 2013.

 

Bron: Horses/KWPN

 

 

 

Eén reactie op ““KWPN’s got Talent”

  • Anneke

    Sinds wanneer kunnen BN’ers zonder enige paardenkennis een kur op muziek beoordelen………
    Het moet niet gekker worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook