Ga naar hoofdinhoud

Limburgse thuiskeuring levert twee sportmerries een sterpredicaat op

© Jacquelien van Tartwijk / Paardenkrant-horses.nl

In Limburg zijn twee sportmerries een sterpredicaat rijker. KWPN-inspecteurs Petro Trommelen en Arnold Kootstra reikte de predicaten uit aan Why me (Casco x Burggraaf) en Alonza (Winningmood x Concorde), beide gefokt door H.J.H. van Wylick uit Velden. "Beide merries hebben op 1,40m-niveau gepresteerd, zijn voldoende ontwikkeld en aansprekend", aldus de inspecteurs.

Trommelen en Kootstra waren met name ook te spreken over de Winningmood-dochter. “Deze merrie toonde een nette, gemakkelijke manier van bewegen op het straatje.” De Casco-merrie was al opgenomen in het stamboek en nu in graad verhoogd. Bij dezelfde fokker werd ook Zidane-zoon Florian beoordeeld, die 70 punten kreeg voor zijn exterieur. “Florian springt met Paul van Wylick op 1,35m-niveau en verdiende zodoende ook direct het sterpredicaat.” Florian en Alonza komen beide uit de merrie Santa Vile, die vandaag postuum preferent is verklaard.

KWPN papier

Ook werden bij fokker J. Veltmans uit Meijel twee Zangersheidemerries opgenomen bij het KWPN. De merries Mindira V Z (Modesto x Landlord) en Kelena V Z (Kannan x Indoctro) kregen 70 punten voor het exterieur. “Twee nette, goed ontwikkelde merries die zich met gemak op het straatje lieten zien. Zij kunnen naar de stamboekkeuring om, bij een goede vrijspringverrichting, het sterpredicaat te verdienen.”
Ook de vierjarige Cigaret JVH Z-dochter Charlize JVH Z (mV. Colman) van E.A. Olberts uit Berg en Terblijt en de vijfjarige dochter van Ukato Iris (mV. No Limit) van fokker G. Peeters uit Egchel kunnen met hun 70 punten voor hun exterieur op de stamboekkeuring of door middel van een geslaagde IBOP, EPTM of het behalen van het sportpredicaat ster worden.

Weerzien op stamboekkeuring

Ook bij de dressuur werden twee van de vier aangeboden merries ster verklaard. De PROK-merrie J’Adore (Florencio x Johnson), gefokt door J. van Anholt uit Neerkant en in eigendom van N.M.C. Jorritsma uit Koningsbosch, kreeg zelfs 75 punten voor haar exterieur. “Dit is een mooie merrie met veel ras en goede verhoudingen. Ze is ruim voldoende ontwikkeld, heeft hard fundament en draafde op het straatje goed van de grond af. We zien haar graag terug op de stamboekkeuring deze zomer”, aldus Trommelen. De eveneens vierjarige Jippy (Fairytale x Krack C), gefokt door C. Rommens uit Bavel en in eigendom van R. Vallino-Ravetta uit Heerlen, kreeg 70 punten voor haar bouw. “Deze royaal ontwikkelde merrie van 1.75m heeft ruim voldoende ras, een correct model en hard fundament”.

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook