Ga naar hoofdinhoud

Moeder en zoon kampioenen op keuring Veghel

Op de Centrale Keuring van de KWPN Regio Tuigpaarden Zuid kreeg de elitemerrie Biantha V (Manno uit Niantha keur preferent van Renovo) van G. Hermanussen uit Beers een uitnodiging voor de Nationale Tuigpaardendag. Ook haar zoon, het hengstveulen Hermanus (Patijn uit Biantha V elite van Manno), wist de jury te overtuigen en mag naar de Nationale Veulenkeuring.

In de rubriek vier tot en met zevenjarige keur/elitemerries werden twee merries voorgesteld die beide een uitnodiging kregen voor de NTD. De overbekende elitemerrie Biantha V van G. Hermanussen uit Beers kwam op kop. De fokker van Biantha V is P.A.M. van der Velden uit Vorstenbosch. Zijn nieuwe aanwinst Berlinda Elarda (Manno uit Miss Elarda W keur preferent van Harald, fokker C. Mooiweer, Doornspijk) mocht naast Biantha worden opgesteld en mag dus ook naar de Nationale Merriekeuring. Haar zoon was het beste hengstveulen en kreeg een eerste  premie. Een eerste premie was er ook voor de Cizandro-dochter uit Tulony (v. Kolonel) van f/g H. Castelijns uit Hapert.

De driejarigen kenden in Elegant (Waldemar uit Ranka ster van Lorton, fokker E. Lokhorst, Vierhouten) van C. van Dijk uit Boekel een heel sterk kopnummer. Alle vier driejarigen werden ster verklaard. Ook de drie vierjarige merries werden allemaal ster verklaard. De jury plaatste Dagomar (Waldemar uit Heidebloem keur preferent van Proloog) van f/g G. en G.J.H. Hermanussen uit Beers op kop.

In de kampioenskeuring streden de driejarige Elegant, de vierjarige Dagomar en de zesjarige Biantha V om het algemeen kampioenschap. Op papier een ongelijke strijd aangezien Biantha V al sinds tweejarige deze titel ieder jaar weet te winnen. Dat lukte nu ook weer.

Aangespannen rubrieken

In Veghel werden ook diverse aangespannen rubrieken verreden. Voor Stal Wijkmans uit Elshout waren er twee overwinningen, in de competitie en de ereklasse. De winnaar van de competitiewedstrijd Dalton (v. Vulcano) werd gereden door Cees Kimenai en Leo Wijkmans reed zelf een zeer indrukwekkend optredende Van Oranje (v. Blokland’s Shales) naar de zege in de ereklasse. De kleine limiet werd gewonnen door Cadans (v. Plain’s Liberator) met Cor van Dijk, de grote limiet door KWPN-hengst Bakboord HBC (v. Larix) van de HBC Stal en Jan Poppen met Cees Embregts en de rubriek tweespannen door Jan Jordans met Heraut (v. Indiaan) en Rinkier (v. Joviaal) van de familie Mulder.

Bron: Horses/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook