Ga naar hoofdinhoud

Niet alle hengsten aanwezig op tweede beoordeling NRPS-VO

Julius Hyde van de Wolfshoeve (v. Johnson) - Foto: NRPS/Sandra Nieuwendijk
De tweede beoordelingsdag van het verrichtingsonderzoek is goed verlopen. Vanwege de Rhino-besmetting in de stallen van het KWPN op het Nationaal Hippisch Centrum  moest het NRPS voor de tweede verrichtingsdag uitwijken naar een andere locatie. De accommodatie van het Hippisch Verband Putten bleek een uitstekend alternatief. Niet alle hengsten die zich tijdens de eerste bezichtiging aan de commissie hadden gepresenteerd, waren nu aanwezig.

Hengsten die op de eerste beoordelingsdag wel aanwezig waren en nu afwezig bleven, waren: Governor Jr-EHF (Governor x Ampère) en Galactica-EHF (Galaxie x Vivaldi) en Up to Kashmir (Up to Date x Indorado), de vijfjarigen I’m a Star (E-Star x Cardento) en Ingar Endy VDE (Cardento x Diarado), de zesjarige Hero Blue (Douglas x Indoctro) en de negenjarige P-Erdelistan (Padinus x Clinton). Een deel van deze hengsten staat in training bij Alexandra van der Peijl, wier stal op slot zit vanwege de rhino-besmetting.  Daartegenover stond dat er enkele hengsten voor de eerste keer kwamen.

Eerste beoordeling

Daarentegen ondergingen nu drie rijpaarden en twee ponyhengsten hun eerste beoordeling, omdat zij de vorige keer met attest afwezig waren. Het zijn de zesjarige Julius Hyde van de Wolfshoeve (v. Johnson), die werd gepresenteerd door Jazmin Yom-Tov  (foto), de elfjarige Scandreo O (v. Sandreo) die met amazone Jenneke Overduin in het dagelijks leven uitkomt in de LT dressuur; en de driejarige springhengst Cantos VM HS (v. Cantos) die met Kristian Houwen af en toe bijna letterlijk de sterren van de hemel sprong.

Daarnaast de ponyhengsten Goldfinger van de Koetsiershoeve (v. Good Looking), geroutineerd rondgestuurd door Britt Ribbels; en Kitkat van ’t Caldenbroek (v. Kosmo van Orchid’s) met de volwassen eigenaresse Joyce Wolters in het zadel.

Twee keer beoordeelde hengsten

Hengsten die nu twee keer zijn beoordeeld, zijn de dressuurhengsten Rockstar (v. Rousseau), Gonzales (v. Governor), San Marino TK (v. Spielberg), El Perdón (v. El Capone), Night or Day (v. Negro),  Gladiator (v. Glamourdale), Niro (v. Negro), Nick (v. Negro), Love Just Mickey (v. Lord Leatherdale), D’Joep (v. Desperado) en Painted Pride (v. Painted Black). Voor het springen verschenen Chowman Z (v. Chaman), T-Kwitoulon van de Laarse Heide (v. Toulon), Novak (v. Nabab de Reve), Cooper Z (v. Caretino Gold) en Karaldo VDL (v. Harley VDL) voor de tweede keer. Verder de ponyhengsten Da Vinci (v. Dylano du Bois) en Leuns Veld Winston jr. (v. Leuns Veld’s Winston).

Bron: NRPS/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook