Ga naar hoofdinhoud

NWPCS vijf NWR-stamboekhengsten rijker

Update
Alle vijf de NWR-hengsten, die deelnamen aan het examen van het verrichtingsonderzoek van het NWPCS, kregen zaterdag in Lunteren groen licht van het jurycorps en werden ingeschreven als stamboekhengst. Uitschieter was de bruine hengst Leuns Veld's Cassini.

Leuns Veld’s Cassini is een zoon van Orchard Wildeman, waarvan maar liefst drie zonen werden ingeschreven vandaag. Moeder van Cassini is Leuns Veld’s Yentl. Cassini kreeg als hoogste cijfer een 9 voor zijn stalgedrag. Voor zijn springaanleg kreeg hij een 8,5. De dressuuraanleg werd beoordeeld met een 7,5. Voor zijn geschiktheid als sportpony werd hij met een 8 als hoogste beoordeeld van alle hengsten.

De andere vier hengsten zaten qua scores heel dicht bij elkaar. Houdringe’s Raspoetin (v. Leuns Veld’s Lord) kreeg voor zijn karakter een 9 en voor stalgedrag een 9,5. Turfhorst Landlord (v. Valerio) kreeg bijna dezelfde cijferlijst mee naar huis, maar moest voor zijn dressuuraanleg (6,5) een halve punt toegeven op Raspoetin.

Spoorzicht’s Red Flyer (v. Orchard Wildeman m. Orchard Red Star) kreeg bijna overal een 7,5 voor, maar blonk met een 9 uit in zijn stalgedrag. Ook Bijsterhof’s Valencio (v. Orchard Wildeman m. Bijsterhof Vanity) werd voor zijn stalgedrag beoordeeld met een 9. Hetzelfde kreeg hij voor zijn karakter.

Update: Klik op de namen van de hengsten voor de rapporten

Lees meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses – De Paardenkrant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook