Ga naar hoofdinhoud

Olympische hengst Taloubet Z met wedstrijdpensioen

Christian Ahlmann met Taloubet Z. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Christian Ahlmann heeft vandaag bekend gemaakt dat Taloubet Z (Galoubet A x Polydor) met wedstrijdpensioen gaat. De door Cees Klaver gefokte hengst is nu achttien jaar en springt zijn laatste wedstrijd komend weekend in Leipzig. Daarna wordt Taloubet bij Zangersheide volledig voor de fokkerij ingezet. 

De bij Zangersheide en Holstein goedgekeurde Taloubet heeft een indrukkende palmares. Zo won hij naast Grote Prijzen ook de Wereldbekerfinale van 2011. Op de Olympische Spelen van 2016 in Rio maakten Ahlmann en Taloubet deel uit van het bronzen team.

‘Abnormaal’

“Ik ben blij dat je topfit en op het hoogste niveau van je welverdiende pensioen kan gaan genieten”, schrijft Christian Ahlmann op zijn Facebook-pagina. “Het was niet altijd even makkelijk maar het was al die jaren fascinerend om te voelen wat je in je hebt. Je snelheid, vechtersmentaliteit en kwaliteit zijn gewoon abnormaal. Ik ben Zangersheide en de familie Melchior dankbaar voor het vertrouwen.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook